Medicinskt ledningsansvarig läkare till akutkliniken

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Akutkliniken är en del av nära vård inom hälso- och sjukvården och en ledande del av utvecklingen mot en ny, modern sjukvård. Akutkliniken har drygt 270 medarbetare fördelade på akutmottagning i Karlskrona, akutavdelning i Karlshamn samt ambulanssjukvård och vårdadministration. Ambulanssjukvården bemannar våra satellitstationer i Ronneby, Sölvesborg och Olofström. Utvecklingsarbetet inom akutkliniken är ständigt pågående och verksamheten har de senaste åren infört bedömningsbilar, lättvårdsambulanser, mobila team samt uppstart av akutavdelningen i Karlshamn. Ambulansverksamheten har nu flyttat in i nybyggda stationer i både Karlshamn och Karlskrona. Arbetet med akutmottagningens patientinflöde är under ständig utveckling och just nu pågår planering kring uppförande av ett helt nytt sjukhusblock som kommer att inhysa bland annat en helt nybyggd akutmottagning i Karlskrona.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill vara med och utveckla nära vård och akutkliniken i framtidens hälso- och sjukvård. I din roll som medicinskt ledningsansvarig läkare ansvarar du för att leda, utveckla och följa upp det medicinska arbetet inom verksamhetsområdet. Kliniken har en väl uppbyggd struktur kring patientsäkerhetsarbetet och fokus i uppdraget ligger kring förebyggande arbete och uppföljning. För att trivas hos oss behöver du vara en person som tycker om utmaningar, är självgående och flexibel. För att lyckas i uppdraget att bibehålla och utveckla arbetssätt krävs ett aktivt samarbete med övriga kliniker. Du ingår i klinikens ledningsgrupp och har ett nära samarbete med verksamhetschef, verksamhetsutvecklare, klinikkoordinator och avdelningschefer. Med mottot att imorgon skall var en lite bättre dag än igår och att personalen är vår största tillgång för att lyckas så är förändringsarbete och prestigelöshet en naturlig del av vårt sätt att arbeta. Vi har en väl uppbyggd struktur runt patientsäkerhetsarbetet och här inkluderas du i din roll till fullo med både förebyggande arbete och uppföljningar. Du ansvarar med din kompetens och ambition till att utveckla personalens kompetens inom akutkliniken för att ständigt ta nästa steg.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad läkare med lämplig specialistkompetens. Vi ser att du har god erfarenhet inom ditt specialistområde och ett stort intresse av att utveckla akutsjukvården. Vi ser det som meriterande med erfarenhet av akutsjukvård. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Specialistläkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker fortlöpande varpå tjänsten kan tillsättas innan ansökningstidens utgång.
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2021-05-31
Ansök senast
2021-06-20
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

  • Patrik Karlsson
    Verksamhetschef
    Telefon: 0455-73 53 70
    E-post: Patrik Karlsson

Ansökan

Referensnummer: A1035067
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?