Sjuksköterska till Levnadsvanemottagningen i Karlshamn

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som tillsammans med oss vill vara med och utveckla verksamheten på mottagningen. Du kommer att vara en nyckelperson i flödesarbetet mellan remitterande enheter och levnadsvanemottagningens verksamhet. Din erfarenhet och kompetens är viktig när du som sjuksköterska framförallt kommer att arbeta med patientkontakter men även delta i verksamhetsutveckling tillsammans med övriga teamet. Arbetsuppgifterna på levnadsvanemottagningen är varierande och innefattar både individuella behandlingar av vuxna samt gruppbehandlingar i samarbete med andra yrkeskategorier. Genom ett coachande och inspirerande förhållningssätt ska du stödja patienter i förändringsarbetet och leda grupper mot nya mål. Arbetet på mottagningen genomsyras av att följa nationella riktlinjer för sjukdomsförebyggande metoder och lokala vårdprogram. Du kommer att tillsammans med landstingsdirektörsstabens strateger att informera och vara en god ambassadör för det förebyggande arbetet i hela Landstinget Blekinge.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av att arbeta med patienter som har behov av levnadsvaneförändringar. Du har goda ämneskunskaper inom alla levnadsvanor, utbildning i MI (motiverande samtal) på grundnivå. Utbildning i annan teoribaserad samtalsmetodik, exempelvis KBT(Kognitiv Beteende Terapi) och 7,5 poängsutbildning i sjukdomsförebyggande metoder är önskvärt. Vidare är du utbildad diplomerad tobaksavvänjare. Du är en nyfiken och kreativ person som självständigt kan planera, leda, driva och fullfölja processer inom ditt område på mottagningen. Teamarbetet är en stor och betydelsefull del av mottagningens arbetssätt och det är därmed viktigt med mycket god samarbetsförmåga och ödmjukhet inför andras kompetens. Du ska också kunna kommunicera på ett naturligt, pedagogiskt och effektivt sätt med olika målgrupper, i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, grundutbildad
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Specialiserad vård Thoraxcentrum
Omfattning
Heltid
Tillträde
Efter överenskommelse
Lön
Landstinget Blekinge tillämpar individuell lönesättning
Antal platser
1
Publicerad
2021-11-22
Ansök senast
2021-12-12
Läs mer
http://www.ltblekinge.se

Upplysningar

 • Marita Sideström
  Avdelningschef, Hjärtmottagning Thoraxcentrum
  Telefon: 0455-73 51 32
  E-post: Marita Sideström
 • Gerthi Persson
  Projektledare
 • Agnetha Nilsson-Kulenovic
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 47 74

Ansökan

Referensnummer: A1065054
Ansök

Övrig information

Tack för att du skickar din ansökan via länken i denna annons. Det kvalitetssäkrar och effektiviserar rekryteringsarbetet. Fyll i din ansökan noggrant så att vi får en komplett och rättvisande bild av dig . När du skapat ditt konto, kan du logga in och uppdatera ditt CV samt ändra i ditt personliga brev. På så sätt kan du framöver söka andra tjänster inom Landstinget Blekinge. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?