Sjuksköterskor till Jourcentralen Karlshamn

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Primärvården omfattar Region Blekinges vårdcentraler, rehabiliteringsverksamhet, ungdomsmottagningar och sårcentrum. Blekingebor som blir sjuka vänder sig direkt till vårdcentralerna och får tillgång till hälso-och sjukvård som inte kräver sjukhusets resurser. Vården ges i länets samtliga städer, på flera mindre orter och ibland i hemmen. Vårt mål är att vara en modern öppenvård där lagarbete och patientens behov står i centrum. Jourcentralen i västra Blekinge är just nu under uppbyggnad och kommer utvecklas mot Nära vård i samverkan med Samaritens vårdcentral. Jourcentralen i Karlshamn ligger som en enhet under Samaritens vårdcentral.

Arbetsbeskrivning

På Jourcentralen kommer du få mycket varierande arbetsuppgifter inriktade på patienter som söker akut inom primärvården. Du kommer träffa patienter i alla åldersgrupper från barn till äldre. En del i dina arbetsuppgifter är telefonrådgivning där du ger vägledning/råd med hjälp av egenvård, alternativt bokar till vårdcentral eller direkt till Jourcentralen. Dessutom kommer du att vara med och utveckla besök på online-mottagning. Just nu håller vi på med ett arbete för att införa webbtidbokning där patienten själv bokar sig efter en egen triagering. Jourcentralen bemannas kvällar och helger. Du ges möjlighet till att enbart arbeta på jourcentralen eller om du har önskemål att rotera mellan jourcentralen och vårdcentralen Samariten. Är du distriktssköterska kommer du ges möjlighet till speciell mottagning till exempel för astma/KOL och diabetes. Du kommer ges stora möjligheter att utvecklas i din yrkesroll och även ges utbildningsmöjligheter inom primärvård.

Kvalifikationer

Hos oss arbetar vi personcentrerat och utgår från varje patients egen förutsättning och behov på detta sätt arbetar vi även när det gäller dig som anställd. Du ska vara intresserad av utvecklingsarbete och föra verksamheten framåt mot de mål vi har. Du behöver vara trygg i din yrkesroll, van att arbeta självständigt och ha en positiv inställning som bidrar till ett gott arbetsklimat. Vidare har du en god samarbetsförmåga, uppskattar varierande arbetsuppgifter och tempoväxling, gillar utmaningar och tycker om att ta egna initiativ. Du behöver vara flexibel både i arbetssätt och arbetstider. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet! Är du distriktssköterska eller legitimerad sjuksköterska med erfarenhet från mottagningsarbete eller från vårdcentral är det meriterande. Låter det som det passar just dig skall du inte tveka att söka till oss. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, grundutbildad
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid / deltid
Tillträde
Omfattning: minst 50% anställning eller enligt önskemål. Tillträde sker enligt överenskommelse.
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
3
Publicerad
2021-09-27
Ansök senast
2021-10-15
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Eva Åsheden
  Avdelningschef
  Telefon: 0454-73 34 06
  E-post: Eva Åsheden
 • Camilla Granberg
  Sjuksköterska, Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 10 00 via växeln
 • Alexandra Warghoff
  Distriktssköterska
  Telefon: 0455- 73 10 00, via växeln.

Ansökan

Referensnummer: A1057177
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?