Avdelningschef till Karlskrona rehabcenter, vikariat

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Primärvården omfattar Region Blekinges vårdcentraler, ungdomsmottagningar och sårcentrum. Blekingebor som blir sjuka vänder sig direkt till vårdcentralerna och får tillgång till hälso- och sjukvård som inte kräver sjukhusresurser. Vården ges i länets samtliga städer, på flera mindre orter och ibland i hemmen. Vårt mål är att vara en modern öppenvård där lagarbete och patienternas behov står i centrum. Karlskrona rehabcenter ansvarar för all rehabilitering inom offentlig primärvård i Karlskrona, vilket omfattar 50 000 listade patienter. Vår verksamhet är idag förlagd på några av de sex offentligt ägda vårdcentralerna i Karlskrona med omnejd. Målet är att enheten ska finnas i gemensamma lokaler. Arbetsgruppen är tvärprofessionell och består av fysioterapeuter, arbetsterapeuter och kuratorer som arbetar i team kring patienter med ett komplext vårdbehov. Enheten är välfungerande och bemannad med många erfarna och kompetenta medarbetare som brinner för att utveckla vården. Vår verksamhetsidé bygger på hög tillgänglighet och god patientnöjdhet samt att utifrån ett helhetsperspektiv se till hela patientens hälsotillstånd och livssituation. Förbättringsarbete ser vi som en naturlig del av det dagliga arbetet. Enheten är miljöcertifierad enligt ISO 14001.

Arbetsbeskrivning

Chefskap i Region Blekinge består dels av en arbetsgivarroll, dels av en ledarroll. Båda är lika viktiga, att i arbetsgivarrollen vara Regionen Blekinges företrädare och att i ledarrollen stimulera, engagera och uppmuntra medarbetarna så att verksamheten utvecklas och förbättras. Som avdelningschef för Karlskrona rehabcenter svarar du under verksamhetschefen för verksamhetsutveckling, personal, arbetsmiljö och ekonomi inom delegerat ansvar. Du är första linjens ledare och chef. Utmaningen att vara delaktig i skapandet av framtidens rehabilitering kommer att vara central i din roll. Enheten är bemannad med cirka 30 st medarbetare bestående av fysioterapeuter/sjukgymnaster, kuratorer, arbetsterapeuter och administratörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom vårdsektorn eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi söker dig med intresse och förmåga att bedriva ett aktivt och lyhört ledarskap. Du drivs av att jobba målmedvetet i en dynamisk miljö med högt tempo och uppskattar de möjligheter till relationsskapande och samarbete som ledarskapet ger. Du bygger ditt ledarskap på att skapa ett ömsesidigt förtroende gentemot medarbetarna samtidigt som du inte är rädd för att delegera när det är nödvändigt. Du har förmåga att entusiasmera dina medarbetare samt verka för en god arbetsmiljö. Du stimuleras av nya utmaningar och vill initiera och driva förändrings- och utvecklingsarbete. Du kan konsten att motivera andra och har förmåga att se helheten. Du är en god ambassadör ut i verksamheten. Dokumenterad chefserfarenhet är meriterande, likaså chefsutbildning. Vi ser det dessutom som meriterande om du har erfarenhet av rehabiliteringsarbete och av tvärprofessionellt arbete då gruppen består av flera yrkeskategorier. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten avser ett föräldravikariat under tiden november 2021 till januari 2023.
Varaktighet
6 månader eller längre
Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2021-07-09
Ansök senast
2021-08-08
Läs mer
https://www.1177.se/Blekinge/hitta-vard/kontaktkort/Karlskrona-rehabcenter/

Upplysningar

 • Lena Runer
  SACO
  Telefon: 0455-73 10 00 kontakt via televäxel
 • Madelene Stenström
  Kommunal
  Telefon: 0455-73 10 00 kontakt via televäxel
 • Johanna Johansson
  Verksamhetschef

Ansökan

Referensnummer: A1039911
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?