Utbildningsanställning för sjuksköterskor med inriktning mot barnsjuksköterska

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet. På barn- och ungdomskliniken ger vi vård inom de barn- och ungdomsmedicinska specialiteterna. Vi har dygnet runt verksamhet för de barn/ungdomar 0-18 år som behöver sjukhusets specialiserade vård. Vi har specialistmottagning i Karlshamn och Karlskrona. Slutenvården bedrivs i Karlskrona på barn- och ungdomsavdelningen och neonatalavdelningen. Dagvård finns på barn- och ungdomsplanet. På neonatalavdelningen finns en neomottagning och man bedriver även hemsjukvård. Kliniken har även en specialpedagog på lekterapin och sjukhusskolan. Vi har en väl etablerad kvalitetsfilosofi som innefattar Region Blekinges värdegrund: Kvalitet, Samarbete och Engagemang. NOBAB och barnkonventionen är vägledande då vi vidareutvecklar en person/familjecentrerad vård. Vi strävar efter att skapa en god arbetsmiljö och möjlighet till utveckling i en organisation som bygger på kunskap.

Arbetsbeskrivning

Du anställs i en tillsvidareanställning på heltid som sjuksköterska. Utbildningsanställningen är på ett år (helfartsstudier) alt två år (halvfartsstudier) med obligatorisk närvaro, ev. sjukfrånvaro ska göras till närmsta chef. Du har en månadslön som sjuksköterska under studietiden. Du har rätt till avtalsenlig semester och lön i enlighet med gällande kollektivavtal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som blir antagen till specialistsjuksköterskeprogram med inriktning mot barnsjuksköterska med start höstterminen 2021. Observera att du själv måste söka till utbildningen. Sjuksköterska som antas till utbildningen i närområdet prioriteras till den här anställningen. Du har en drivkraft att arbeta med utveckling och förbättringar och ser det som en utmaning att göra din specialistutbildning i nära koppling till den verksamhet du kommer att arbeta i. Som person har du förmågan att se helheten, vill arbeta tvärprofessionellt och har god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Det är meriterande om du har några års klinisk erfarenhet som sjuksköterska på barn-avdelning eller mottagning. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, grundutbildad
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde i samband med kursstart höstterminen 2021.
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
4
Publicerad
2021-02-08
Ansök senast
2021-03-28
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Lena Swärdh
  Avdelningschef Barn- och ungdomsplanet
  Telefon: 0455-73 42 33
  E-post: Lena Swärdh
 • Lotta Olofsson
  Avdelningschef Neonatalavdelningen
  Telefon: 0455-73 42 73
 • Ingrid Stribrand
  Barnsjuksköterska, Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 10 00

Ansökan

Referensnummer: A1005353
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?