Specialist i Geriatrik med intresse av att jobba med våra äldre samt ST-läkare inom geriatrik.

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-årsperiod kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Från och med januari 2019 är geriatriska och palliativmedicinska kliniken fristående och tillhör området Nära vård. Vårdavdelning 36 vårdar våra mest sköra äldre över 75 år som har ett flertal, oftast kroniska, sjukdomar. Avdelningen har 8 vårdplatser för medicinpatienter och 12 vårdplatser för ortopedpatienter över 75 år som har drabbats av en höftfraktur. Frakturpatienterna kommer direkt till avdelningen och sköts i samråd med ortopeden första dygnen. På geriatriken jobbar man i team som består av läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter samt medicinska sekreterare. Genom vårt teamarbete kan vi ge våra patienter rehabilitering samt medicinsk vård och säkerställa att det blir en trygg och säker hemgång. Klinikens läkare bemannar för närvarande vårdavdelning 36 vardagar, måndag till fredag, under kontorstid. Mobil närvård startades upp under hösten 2019 och fokus har legat på att arbeta upp fungerande samverkansformer med övriga interna och externa aktörer kring patienten. Den mobila närvården syftar till att öka tillgängligheten av geriatrisk vård, denna vård ska kunna tillhandhållas dygnets alla timmar. Detta åstadkommer avdelningen genom att fungera som en sambandscentral, där fokus ligger på att patienten ska få rätt vård vid rätt tillfälle av rätt kompetens. Digitala lösningar kommer att i större utsträckning öka tillgängligheten av geriatrisk vård. Läkarrollen är central i den mobila närvården.

Arbetsbeskrivning

Som läkare på den geriatriska vårdavdelningen kommer Du att utföra alla sedvanliga sysslor som hör till en vårdavdelning. Vi rondar enligt pulskonceptet. Du kommer att samarbeta i ett interdisciplinärt team bestående av sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, medicinsk sekreterare och sjukgymnast där du leder och aktivt deltar i planering runt patientens dagliga vård. Du kommer att ha ett nära samarbete med andra specialiteter och sektioner. Som specialist är det viktigt att du är aktiv i handledningen av våra ST-läkare. Vi ser fram emot att du förstärker teamet och arbetar för att främja kunskap om geriatrik och geriatriskt förhållningssätt inom avdelningen och regionen.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är legitimerad läkare med specialistkompetens i geriatrik. Vi söker även dig som är intresserad av ST inom geriatrik. Handledning är en naturlig del i arbetsuppgifterna och har du erfarenhet av detta är det meriterande. Vidare är du flexibel, ansvarstagande och lösningsfokuserad med en god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet för tjänsten. Vi kommer att intervjua och anställa fortlöpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Specialistläkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse.
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2020-02-03
Ansök senast
2020-02-29
Läs mer
https://www.1177.se/hitta-vard/kontaktkort/Geriatrisk-avdelning-36-Karlskrona/

Upplysningar

  • Mats Berggren
    Verksamhetschef
    Telefon: 0455-73 57 92
  • Du når våra fackliga representanter via vår växel
    Telefon: 0455-731000

Ansökan

Referensnummer: A931473
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.