Verksamhetschef till Röntgenkliniken

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi arbetar nu med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tioårs period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du kommer att få vara en del av. Hälso- och sjukvårdsförvaltningen består av tre områden, Nära vård, Specialiserad vård och Medicinsk service. Området medicinsk service består av följande verksamheter; Röntgen, Klinisk fysiologi, Laboratoriemedicin, MTA och Apoteket. Vi söker Dig som vill arbeta som verksamhetschef för Röntgenkliniken. Röntgenkliniken består av ca 110 medarbetare och har en omsättning på ca 140 miljoner kronor. Röntgenkliniken har de flesta förekommande modaliteter såsom konventionell röntgen, ultraljud, datortomografi, MR, spect-CT ca 90 000 undersökningar per år samt mammografi ca 25000 undersökningar per år. RIS/PACS från Sectra är vårt patientadministrativa system. Röntgenkliniken har verksamhet både i Karlskrona och Karlshamn.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som verksamhetschef innebär att du har personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar för röntgenkliniken. Du kommer att vara direkt underställd områdeschefen för medicinsk service. Som verksamhetschef förväntas du, i samverkan med andra delar av vården, utveckla verksamheten mot uppsatta mål. Detta ställer krav på ett strategiskt ledarskap med helhetssyn. Som verksamhetschef för Röntgen är du närmaste chef för 4 avdelningschefer, 2 sjukhusfysiker, strålskyddsingenjör en administrativ sekreterare och en övergripande sektionsledare. I dina arbetsuppgifter ingår att ansvara för ledningsgruppsarbetet för kliniken samt att coacha avdelningscheferna i sitt ledarskap. Region Blekinge är på väg mot ett mer processorienterade arbetssätt och du kommer att vara en viktig del i denna förändring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en medicinskt inriktad högskoleutbildning och erfarenhet av att arbeta som chef. Erfarenhet inom hälso- och sjukvård och då speciellt inom röntgen är meriterande. Det är även meriterande med chefserfarenhet från en politisk styrd organisation och vana att leda genom andra. Tjänsten som verksamhetschef kräver ett tydligt ledarskap med förmågan att kunna samarbeta, kommunicera och organisera både internt och externt mot andra intressenter. Det är därför viktigt att du kan skapa bra och förtroendefulla relationer. Som person bör du vara lyhörd för medarbetarnas kunskaper och idéer och vilja ta tillvara på den kompetens som finns i verksamheten. Du har förmågan att tänka strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du ska ha förmågan att se verksamhetens perspektiv i agerande och beslut. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Lön
Individuell lönsättning Region Blekinge tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande och grundanställning i grundprofession.
Antal platser
1
Publicerad
2019-11-12
Ansök senast
2019-12-01
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Maria Arvidsson Karlsson
  Förvaltningsstabschef
  Telefon: 0455-73 40 01
  E-post: Maria Arvidsson Karlsson
 • Johanna Holmberg
  HR-strateg
  Telefon: 0455-734215
  E-post: Johanna Holmberg
 • Sonny La
  SACO
  Telefon: 0455-731000
  E-post: Sonny La
 • Camilla Perland
  Vårdförbundet
  Telefon: 072-4523379
  E-post: Camilla Perland
 • Marie Tidstrand
  Överläkare
  Telefon: 0455-735074
  E-post: Marie Tidstrand
 • Anna Idberg
  Kommunal
  Telefon: 0455-73 66 65
 • Anna Idberg
  Kommunal
  Telefon: 0455-73 66 65

Ansökan

Referensnummer: A915083
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.