Ingenjör till MTA, Blekingesjukhuset Region Blekinge

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tioårsperiod kommer vi modernisera sjukhuset genom att bland annat att bygga nya lokaler, införa ny teknik och utveckla arbetssätt för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Vi kommer även att införa ett nytt vårdinformationssystem, satsa på E-hälsa samt skapa förutsättningar för innovationer. Blekingesjukhusets medicintekniska avdelning, MTA, består av 20 medarbetare som ansvarar för Regionens medicintekniska utrustning och verksamhet. Vi representerar även Regionen i medicintekniska frågor nationellt, i utredningar och som remissinstans. Blekingesjukhuset bedriver verksamhet i Karlskrona och i Karlshamn. MTA har medarbetare placerade på båda orterna. Arbete kan dock förekomma även på andra orter där vårdcentraler finns i Blekinge. På medicintekniska avdelningen får du jobba i nya moderna lokaler och vi ser det som en viktig del att du får kompetensutveckla dig inom området. Du får hos oss möjlighet att göra skillnad i och med ditt nära samarbete med verksamheten! Vi söker nu nya medarbetare för att förstärka vår avdelning. Vi söker en ingenjör med basplacering i Karlshamn. Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Du och dina arbetskamrater lägger till stor del självständigt upp arbetet. Du kommer jobba nära verksamheten i det kliniska arbetet och arbetet kommer utföras både på plats på avdelningarna och i MTA:s egna lokaler. Tjänsten, med placering i Karlshamn, innehåller arbetsuppgifter som har en bred inriktning på de utrustningar och system som används inom sjukhuset. Även arbete med den utrustning som finns i primärvården förekommer. Innehållet i tjänsten kan komma att förändras beroende på de sökandes inriktning och erfarenhet. Som medicinteknisk ingenjör kommer du att arbeta med leveranskontroll, förebyggande och avhjälpande underhåll, säkerhets- och funktionskontroller, samt visst administrativt arbete såsom framtagande av kravspecifikationer inför upphandlingar, riskanalys osv. Du kommer också att utbilda personal i de medicintekniska apparaternas funktion. Vi har ett inventarie- och händelsesystem, Medusa. MTA är certifierade enligt SS-EN_ISO 13485:2016.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad ingenjör inom områdena medicinsk teknik, elektronik, IT, eller har annan utbildning och kvalifikationer som av arbetsgivaren bedöms likvärdiga. Vi ser gärna att din inriktning är medicinsk teknik och det är meriterande om du har yrkeserfarenhet inom området och om du är certifierad av MTF (Svensk Medicinteknisk Förening). Du kommer att arbeta med patientnära utrustningar med höga krav på säkerhet och vi kräver därför att du skall vara noggrann och ansvarskännande, samt ha ett praktiskt handlag och kan arbeta både självständigt och i grupp. Vi söker dig som är öppen och relationsskapande och som motiveras av att få jobba nära verksamheten. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är proaktiv i ditt arbetssätt och drivs av att få vara med och göra skillnad! Du skall ha goda kunskaper i engelska, både tal och skrift. B-körkort är ett krav då vi arbetar över hela länet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Tekniskt arbete
Yrkeskategori
Medicinteknisk ingenjör
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Lön
Individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2021-04-20
Ansök senast
2021-05-19
Läs mer
https://www.1177.se/Blekinge/hitta-vard/kontaktkort/Medicinteknisk-avdelning-Karlskrona/

Upplysningar

 • Roger Johansson
  Verksamhetshetschef MTA
  Telefon: 0455-73 48 36
  E-post: Roger Johansson
 • Göran Mårdhed
  Sveriges Ingenjörer
  Telefon: 0455-73 48 37
  E-post: Göran Mårdhed

Ansökan

Referensnummer: A1023653
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?