Avdelningschef Kvinnohälsovården Väst

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Kvinnokliniken i Karlskrona består av en förlossningsavdelning, BB, Gyn avdelning, gynekologimottagning och operation. I Karlshamn finns gynekologimottagning där polikliniska gynekologiska operationer utförs. Kvinnohälsovården bedrivs i hela länet och i västra delen av Blekinge har vi tre kvinnohälsovårdsmottagningar: Karlshamn, Sölvesborg och Olofström Kvinnokliniken består av ett starkt team av barnmorskor, undersköterskor, läkare, medicinska sekreterare, kurator och MHVpsykolog. Vi är positiva och hjälpsamma och gör tillsammans Kvinnokliniken till en bra arbetsplats.

Arbetsbeskrivning

Som avdelningschef för Kvinnohälsovården Väst ansvarar du för verksamhetsutveckling, ekonomi och arbetsmiljön. De arbetsområden kvinnohälsovården har är mödrahälsovård/specialistmödravård, tidighemgångsmottagning, ultraljudsmottagning, föräldragrupper, abortrådgivning, gynekologiska cellprovskontroller samt preventivmedelsrådgivning. Stort fokus ligger på att verksamheten upprätthåller en hög patientsäkerhet och vårdkvalitet utifrån gällande lagar och riktlinjer. Du arbetar för att Kvinnohälsovården har en god tillgänglighet och är anpassad efter invånarnas behov. Att säkerställa en god och stimulerande arbetsmiljö för alla medarbetare är en viktig del av arbetet. Som avdelningschef ingår du i verksamhetens ledningsgrupp där du tillsammans med dina kollegor arbetar för Kvinnoklinikens bästa. Hälso- och sjukvården står inför en spännande förändring, där omvärlden ställer nya krav på vården och våra verksamheter behöver ständigt utvecklas för att på bästa sätt möta invånarnas behov. Som avdelningschef blir du en viktig del i det här arbetet och en vilja att arbeta med ständiga förbättringar är en förutsättning för att trivas i uppdraget. I rollen som avdelningschef för Kvinnohälsovården Väst ingår även kliniskt arbete vid behov.

Kvalifikationer

Du är leg. Barnmorska, med erfarenhet av kvinnohälsovård. Utbildning inom ledarskap och chefserfarenhet är meriterande. För att lyckas med uppdraget och trivas i rollen behöver du ha lätt för att bygga goda, långsiktiga relationer. Du behöver vara kommunikativ och ha en god förmåga att engagera och motivera medarbetare. Som chef är du en förebild där dina värderingar stämmer överens med Region Blekinges värdegrund och genomsyrar ditt sätt att leda. Du behöver kunna förmedla och tydligt koppla Kvinnohälsovårdens och Kvinnoklinikens mål och vision till både det dagliga och det långsiktiga arbetet vi utför, och tillvarata medarbetarnas expertis för att ta oss i den riktning vi ska. Lyhördhet, tydlighet och beslutsamhet beskriver din ledarstil. Vi ser att du har ett starkt intresse av att utveckla dina chefs- och ledaregenskaper. Samtidigt behöver du vara prestigelös och kunna ta dig an stort som smått för att få den dagliga driften av kvinnohälsovården att fungera optimalt. Vid tillsvidareanställning medföljer en skyldighet att krigsplaceras.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Specialiserad vård Kvinnokliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enl. överenskommelse
Lön
Individuell lönesättning tillämpas
Antal platser
1
Publicerad
2021-10-22
Ansök senast
2021-12-05
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Bodil Ehn
  Verksamhetschef Kvinnokliniken
  Telefon: 0455-73 46 11
 • Eva Enberg Mård
  Avdelningschef KHV öst
  Telefon: 0455-73 57 72
 • Annika Fellbo
  SRAT/Barnmorskeförbundet
  Telefon: 0457- 73 14 83
 • Carmen Johansson
  Kommunal
  Telefon: 0455-731000 VXL
 • Emma Persson
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 10 00 vx

Ansökan

Referensnummer: A1063620
Ansök

Övrig information

Chefsförordnande som avdelningschef är tidsbegränsat och kombineras med en tillsvidareanställning inom ditt eget yrkesområde. I den här rekryteringen kan vi komma att använda oss av fortlöpande urval. Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?