Vikarierande Kurator till Barn- och ungdomspsykiatrin i Karlshamn

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Barn- och ungdomspsykiatrin är en tvärvetenskaplig specialistverksamhet som innefattar ett familjeterapeutiskt, kognitivt, psykodynamiskt samt neuropsykologiskt förståelseperspektiv med barn/ungdom och dess familj i centrum. Vi erbjuder insatser på specialistnivå. Vår uppgift är att bedöma, utreda och behandla akuta och icke akuta tillstånd hos barn och ungdomar under 18år och deras familjer med medelsvåra och svåra psykiatriska tillstånd. Samverkan sker med andra verksamheter inom hälso- och sjukvården och även andra inrättningar utanför vår egen verksamhet såsom skola och socialvård. Arbetet sker i team och den yrkesspecifika kunskapen är av stor betydelse. Kliniken arbetar med att fortlöpande utveckla, förbättra och effektivisera verksamheten genom att till exempel säkerställa att barn och ungdomar får insatser enligt nationella riktlinjer/vård- och insatsprogram. Barn- och ungdomspsykiatrin i Blekinge består av öppenvårdsmottagningar och mellanvård i Karlshamn och Karlskrona, heldygnsvård finns i Karlskrona. Vi söker nu en vikarierande kurator till mottagningen i Karlshamn.

Arbetsbeskrivning

Du bidrar till att de sociala och psykosociala aspekterna beaktas och integreras i teamet. Du deltar och har ansvar i klinikens callback/bedömnings funktion Du träffar barn/ungdomar och familjer, har egna patienter och behandlingskontakter men arbetar även ihop med andra terapeuter i vissa ärenden. Utifrån barnpsykiatrins uppdrag deltar du i olika samarbetsformer med bland annat skola, socialtjänst, barnklinik och barnhabilitering. Du deltar i teamarbete, på behandlingskonferenser och har regelbunden handledning.

Kvalifikationer

Socionomexamen. Meriterande är erfarenhet från barnpsykiatriskt öppenvårdsarbete samt erfarenheter av arbete med barn/ungdomar och familjer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vid tillsättning av tjänst inom barn- och ungdomspsykiatrin kommer vi att kräva utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. Detta kan erhållas från Polismyndigheten. Körkort erfordras. Då urval, intervjuer och tillsättning sker löpande ber vi dig komma in med din ansökan så snart som möjligt.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Psykolog
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Barn- och ungdomspsykiatri
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde efter överenskommelse, vi erbjuder ett års vikariat.
Varaktighet
6 månader eller längre
Antal platser
1
Publicerad
2021-03-19
Ansök senast
2021-04-18
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

  • Lars Persson
    Avdelningschef BUP Mott. Karlshamn
    E-post: Lars Persson
  • Susanne Ahlm
    Kurator/Psykoterapeut, SSR

Ansökan

Referensnummer: A1015407
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?