Avdelningschef tillika verksamhetsstrateg till Regionservice stab

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Regionservice uppdrag är att utveckla och leverera stöd och servicetjänster till alla verksamheter i Region Blekinge. Vår verksamhet är organiserad i basenheter med ansvar för fastigheter, IT, kost, städ och logistik. I förvaltningen finns också administrativt stöd inom ekonomi, personal och lön. Vi söker nu en avdelningschef tillika verksamhetsstrateg till regionservice stab. Uppdraget som avdelningschef är för avdelningen utvecklingsstöd som består av fyra medarbetare. Medarbetarna arbetar inom miljö, kvalité, logistik och verksamhetsutveckling. Avdelningen är en stödfunktion till regionservices fem basenheter. I regionservice stab finns även förvaltningens HR-avdelning och ekonomiavdelning.

Arbetsbeskrivning

I rollen kommer du att ha olika uppdrag och ansvarsområden, dels som avdelningschef för utvecklingsstöd och dels som regionservice verksamhetsstrateg. Som avdelningschef arbetar du övergripande och strategiskt för att leda och utveckla verksamheten inom utvecklingsstöd. Du har ett nära samarbete med såväl avdelningscheferna inom staben som regionservice övriga chefer. Som avdelningschef i Region Blekinge har du personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar för avdelningen. Som verksamhetsstrateg arbetar du med att stödja servicedirektören genom att strukturerat identifiera, prioritera och arbeta med olika utvecklingsområden inom regionservice verksamhet. Verksamhetsstrategen ska bidra till att uppsatta mål nås, omvärldsbevaka, identifiera, granska, samordna och driva utvecklings- och kvalitetsfrågor. Du kommer också att ingå i regionservice ledningsgrupp. Exempel på arbetsområden som verksamhetsstrateg: • Planeringsprocessen inklusive analys, uppföljning och bokslut • Förbättrings- och utvecklingsarbete • Utredningsarbete • Företräda och representera regionservice i olika nätverk både regionalt och nationellt • Handlägga och administrera underlag till den politiska organisationen

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom samhälle- och beteendevetenskap, socialt arbete eller motsvarande utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska även ha utbildning och erfarenhet inom ledarskap och känna dig trygg med personal- och ekonomiansvar i rollen som chef. Det är meriterande om du har erfarenhet av ledarskap inom offentlig verksamhet samt om du har erfarenhet av arbete med certifierade ledningssystem. Region Blekinges koncernspråk är svenska och du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska ha goda färdigheter i Microsoft Office-paketet. Som person ser vi att du är självgående, strategisk, drivande och att du trivs med att både arbeta självständigt och i team. Du är bra på att bygga förtroendefulla relationer och kunna samverka med kollegor och medarbetare på olika nivåer i organisationen. Vi ser gärna att du är analytiskt lagd och strukturerad och samtidigt har förmågan att se helheten. Dina styrkor i ledarskapet ska finnas i att du leder, motiverar och stöttar medarbetarna för att nå gemensamma mål. Då verksamheten befinner sig i ständig förändring och utveckling är det viktigt att du ser möjligheter i förändring istället för hinder. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Avdelningschef, landsting
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Regionservice
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Region Blekinge tillämpar tidsbegränsat chefskap med anställningstrygghet reglerad genom tillsvidareanställning som är skilt från chefskapet.
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2021-05-12
Ansök senast
2021-06-03
Läs mer
http://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Åsa Norrby
  Servicedirektör
  Telefon: 0455-73 61 10
 • Elenor Malmörn
  HR-chef, Regionservice
  Telefon: 0455-73 61 04
 • Roger Ahlér
  Vision
  Telefon: 0455-73 66 81
 • Anders Johnsson
  SACO
  Telefon: 0455-73 42 01

Ansökan

Referensnummer: A1029712
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?