Avdelningschef till Vårdadministrationen, Akutkliniken

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Blekinge har drygt 150 000 invånare och här finns ett sjukhus, Blekingesjukhuset, med verksamhet i Karlskrona och Karlshamn. Akutkliniken består av akutmottagning i Karlskrona, akutavdelning i Karlshamn, vårdadministration och ambulanssjukvård i Blekinge. Akutkliniken erbjuder medicinsk bedömning, initial behandling och vård vid akuta skador/sjukdomar både när patienten kommer till akutmottagningen/ akutavdelningen eller transporteras in till sjukhuset med ambulans. Traumateamet på akutmottagningen tar hand om de svårast skadade, t.ex. vid trafikolyckor. Akutkliniken har beredskap att klara denna uppgift dygnet runt hela året. Akutkliniken har under de senaste åren arbetat med att skapa hållbara strukturer inom patientsäkerhet, arbetsmiljö, kompetensförsörjning, utbildning och teamarbete. Vårdadministrationen har verksamhet i Karlskrona och i Karlshamn. Totalt arbetar 25 personer i verksamheten och vi arbetar mot alla specialiteter inom akutsjukvården. Vi söker dig som vill vara med och vidareutveckla vårdadministrationen inom akutkliniken. Verksamheten står inför spännande utmaningar där nya arbetssätt skall implementeras och där ständiga förbättringar av den befintliga verksamheten är en förutsättning för att möta framtiden. Förändringar inom de närmaste åren är bland annat ett nytt journalsystem, Närakut i Karlshamn, ny akutmottagning i Karlskrona och troligt införande av akutläkare vilket kommer att leda till förändrade arbetsätt för medicinska sekreterare.

Arbetsbeskrivning

Är du en driven och trygg person som har god förmåga att entusiasmera och motivera dina medarbetare? Drivs du av verksamhetsutveckling och att skapa förutsättningar för utveckling? Då kan tjänsten som avdelningschef inom vårdadministrationen på akutkliniken vara något för dig! Som avdelningschef har man ansvar för att avdelningen drivs utifrån givna direktiv, mål och uppdrag. Uppdraget innebär ansvar för budget, personal och arbetsmiljö samt att verksamhetsutveckla sin avdelning inom kvalité, produktion, tillgänglighet och kundnöjdhet. Som avdelningschef rapporterar man direkt till verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen för akutkliniken.

Kvalifikationer

Din förmåga att engagera och motivera dina medarbetare liksom att planera och leda verksamheten mot uppsatta mål ser vi som mycket väsentligt. Det är också viktigt att Du står bakom Regionens värdegrund engagemang, samarbete och kvalitet. Eftersom uppdraget innebär att vara chef för en dygnet runt verksamhet som dessutom är i ständig utveckling så är det viktigt att Du har ett tydligt driv i att utveckla såväl verksamhet som medarbetare. Vi ser medarbetarna som mycket värdefulla för vår verksamhetsutveckling, vilket innebär att vi ser det som viktigt att Du som chef kan tillvarata och utveckla medarbetarnas kunskaper och kompetenser. Som person har Du en god förmåga att skapa förtroendefulla relationer och är tydlig i din roll samtidigt som Du är lyhörd för omgivningen. Du har en för arbetsuppgifterna adekvat utbildning och det är meriterande med erfarenhet som medicinsk sekreterare. Ledaregenskaperna och din personliga lämplighet väger dock tungt. Vi kommer att anpassa introduktionen utifrån Dina behov och Du kommer att få möjligheter till kompetensutveckling i ditt ledarskap och chefskap. Du kommer att jobba i nära samarbete med HR-konsult, controller, andra stödfunktioner och chefskollegor.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Akutkliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enlig överenskommelse. Tidsbegränsat förordnande som avdelningschef kombinerat med grundanställning tillsvidare i din egen profession.
Antal platser
1
Publicerad
2019-03-20
Ansök senast
2019-04-21
Läs mer
http://regionblekinge.se

Upplysningar

 • Roger Nihlén
  Verksamhetschef Akutkliniken
  Telefon: 0455-73 53 70
  E-post: Roger Nihlén
 • Eva Widell
  Avdelningschef
 • Sofia Grahm
  Vision
  Telefon: 0455-73 53 36

Ansökan

Referensnummer: A860971
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.