Strateg inom näringslivsutveckling med inriktning mot innovation

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. På enheten regional utveckling arbetar ett trettiotal medarbetare. Vi brinner för Blekinge och arbetar för att skapa bästa hållbara utveckling för vår region och våra invånare. Vi är alla experter inom våra verksamhetsområden och vi är övertygade om att vi genom samarbete med kollegor och externa partner kan lyfta Blekinge ytterligare till att vara en ännu bättre plats att besöka, leva och verka i.

Arbetsbeskrivning

Din uppgift som strateg inom näringslivsutveckling med inriktning mot innovation är att driva innovationsfrågorna i Blekinge med målet att stödja näringslivet och att bidra till att fler företag startar och utvecklas. Du utvecklar innovationsarbetet genom samarbete med kluster, science parks, näringslivsavdelningar på kommuner och andra aktörer. Du deltar även i att följa upp vårt stöd till aktörerna inom innovationssystemet. I arbetsuppgifterna ingår också att delta i regionala och nationella möten kring innovation och näringslivsutveckling. En viktig uppgift är att följa nationella och internationella utvecklingsprogram kring utvecklingsfrågor inom området och initiera projekt med finansiering inom dessa program. Du är Region Blekinges expert inom näringslivsutveckling med fokus på innovation och smart specialisering, det vill säga den kraftsamling för innovation och tillväxt vi i Blekinge gör inom de områden där det finns störst utvecklingspotential. Tjänsten förutsätter att du är engagerad och har en stark drivkraft att göra Blekinge till en ännu bättre plats för innovation och utveckling.

Kvalifikationer

Du har • Högskoleutbildning inom ekonomi, teknik eller statsvetsvetenskap, alternativt arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdig. Andra högskoleutbildningar kan också vara relevanta. • Goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift. • Erfarenhet från arbete med samverkan mellan partners från flera organisationer. • Erfarenhet från projektarbete eller förändringsarbete krävs. Önskvärda erfarenheter • Gärna erfarenhet från ledarskap eller teoretiska kunskaper inom ledarskap. • Vi ser gärna att du arbetat inom såväl offentlig sektor som privat, gärna inom industri eller informationsteknologi. • Det är en fördel om du arbetat med hållbarhetsfrågor. Personliga egenskaper • Du vet hur människor involveras för att nå bästa samverkan. • Du är lyhörd inför andras tankar och idéer. • Du tar ett informellt ledarskap för utvecklingen inom ditt expertområde. • Du är bra på att etablera relationer i arbetslivet och kan engagera andra, exempelvis medverkande parter för att gemensamt kunna driva utveckling i Blekinge mot gemensamma mål. • Du ska ha engagemang i näringslivsfrågor och frågor kring Blekinges utveckling, och vi ser gärna att du är intresserad av samhällsutveckling i stort. • Du är driven och arbetar självständigt men vet också när du behöver involvera kollegor och chefer för förankring och beslut. • Du är strukturerad och kan hantera flera frågor samtidigt utan att tappa modet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Administration, ekonomi, juridik
Yrkeskategori
Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Regional utveckling, kultur och bildning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Provanställning kan komma att tillämpas. Tjänsten kan tillträdas så snart som möjligt.
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Månadslön
Antal platser
1
Publicerad
2019-04-26
Ansök senast
2019-05-15
Läs mer
http://regionblekinge.se/

Upplysningar

  • Johan Holmgren
    chef för avdelning regional tillväxt
    E-post: Johan Holmgren
  • Christer Nilsson
    SACO
    Telefon: 0455-73 71 24

Ansökan

Referensnummer: A873044
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.