Logoped till Rehabiliteringskliniken i Blekinge

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Rehabiliteringsklinikens verksamhet är lokaliserad till Karlshamn och Karlskrona, med sluten- och öppenvård på båda orterna. Specialistrehab, som vi kallar vår öppenvård finns även den på båda orterna. Logopeden ingår som en naturlig del i både sluten- och öppenvårdsteamen. Övriga teammedlemmar är neuropsykolog, kurator, sjukgymnast, arbetsterapeut, arbetsterapeutbiträde, sjuksköterska, undersköterska, läkare och medicinsk sekreterare. Logopeden utreder, diagnosticerar och behandlar, direkt eller indirekt, störningar i patientens språk, tal- och röstförmåga, ät- och sväljförmåga samt provar ut hjälpmedel. Vi söker dig som är legitimerad logoped. Du har väl utvecklad förmåga att förstå och utrycka det svenska språket i tal och skrift. Erfarenhet av kliniskt arbete som logoped samt erfarenhet inom neurologiområdet sen tidigare ses som meriterande. Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt. Du är självgående då du strukturerar och driver ditt arbete själv. För rollen krävs att du är flexibel och har förmåga att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du trivs i samarbetet med kollegor och bidrar till en god stämning i arbetsgruppen.

Arbetsbeskrivning

Som logoped på Rehabkliniken kommer du att arbeta med patienter som har afasi, dysfagi och dysartri. Du kommer att göra kliniska bedömningar och ansvara för behandling i nära samarbete med övriga teammedlemmar. Då nuvarande logoped kommer att gå vidare till en annan tjänst inom Regionen, söker dig som är logoped och vill arbeta med stroke-/ hjärnskaderehabiliteringen. Logopedgruppens uppdrag sträcker sig både över Karlshamn och Karlskrona. Tillsammans planerar och fördelar vi arbetet mellan oss så vi trivs och mår bra. Inom logopedgruppen har vi ett tätt samarbete med regelbundna avstämningar, planeringsdagar och kompetensutveckling. Dina kollegor har god och gedigen klinisk erfarenhet, är vana handledare och du kommer få en riktigt bra introduktion. Logopedgruppen har gemensamma avstämningar varje vecka och träffas ca 1 gång/månad för kompetenshöjning och utveckling av rehablogopedens arbetssätt och uppdrag. Panademiåret har lärt oss att uppskatta och arbeta med digitala lösningar. Appen Din Vård respektive möjligheten att arbeta hemifrån uppskattas av både patienter och medarbetare. I Region Blekinge finns det goda förutsättningar för ett gott arbetsliv. Vi har en uppskattad friskvård med gym, gympasal och friskvårdkonsulent. I Blekinge finns det goda möjligheter till kultur och naturupplevelser med lättillgängliga skogar och en vacker skärgård och kulturella evenemang.

Kvalifikationer

Legitimerad logoped. Vi ser gärna att du har klinisk erfarenhet av patientgruppen, men det är inget krav. Oavsett om du är nyutexaminerad eller erfaren kommer du få en bra och heltäckande introduktion. Du kommer ingå i neuroteamet och vill vi att du har en positiv och ödmjuk inställning till teamsamarbete. Du trivs i samarbetet med kollegor och bidrar till en god stämning i arbetsgruppen. Du har en väl utvecklad förmåga att förstå och utrycka det svenska språket i tal och skrift. Vi kommer lägga stor vikt till personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Logoped
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2021-11-22
Ansök senast
2021-12-15
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Marie Kantermo
  Avdelningschef
  Telefon: 0455-734979
  E-post: Marie Kantermo
 • Lina Olsson
  Leg logoped
  Telefon: 0454-73 2463
 • Franziska Hanewinkel
  Leg logoped
  Telefon: 0455-73 49 67
  E-post: Franziska Hanewinkel
 • Petra Hagstrand-Westrin
  Logoped, facklig kontaktperson SRAT
  Telefon: 0454-73 26 23

Ansökan

Referensnummer: A1071085
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?