Kurator till Medicinkliniken i Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet. Som kurator på Medicinkliniken ansvarar du för det psykosociala behandlingsarbetet på kliniken, vilket innefattar bl. a kris- och behandlingssamtal med patient och anhörig vid akut och kronisk sjukdom. Du informerar om och samordnar sociala insatser vilket innebär kontakter med andra vårdgivare och samarbetspartners. I denna tjänsten kommer du att arbeta 50% i det palliativa teamet och 50% på annan mottagning/sektion inom Medicinkliniken. Det är ett självständigt och omväxlande arbete och innebär samarbete med olika yrkeskategorier i vården. Handledning ingår i arbetet.

Arbetsbeskrivning

Psykosocialt behandlingsarbete bestående av kris- och stödsamtal, rådgivning och vägledning i sociala frågor, kontakter med andra vårdgivare och samarbetspartners.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Arbetet kräver flexibilitet och stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Socialt arbete
Yrkeskategori
Kurator
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Specialiserad vård Medicinkliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser
1
Publicerad
2020-03-09
Ansök senast
2020-03-29
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Agneta Eckernäs-Thorell
  Stf verksamhetschef Medicin
  Telefon: 0455-734809
  E-post: Agneta Eckernäs-Thorell
 • Carina Zad
  SSR
  Telefon: 0455-73 46 80

Ansökan

Referensnummer: A939527
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.