Medicinkliniken söker en specialistläkare i lungmedicin

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Region Blekinge är en av de mindre regionerna med korta beslutsvägar, ett gott samarbetsklimat, påverkansmöjligheter och hög grad av delaktighet bland medarbetarna. Medicinkliniken är Hälso-och sjukvården största klinik bestående av ett tiotal sektioner/medicinska specialiteter med verksamheter både i Karlshamn och Karlskrona. Lungsektionen är en av våra sektioner och tjänsten klan ha möjlighet för placering på båda orterna. Upptagningsområdet omfattar ca 160 000 invånare. Är du redo att ta nästa steg i ditt yrkesliv? Är du intresserad av att jobba på en liten sektion med bra överblick över verksamheten och korta beslutsvägar och bra arbetsmiljö där du har möjlighet att arbeta i team och utveckla lungmedicinsk specialistvård? Vi söker Dig som vill vara med i vårt team och utveckla sektionen för lungmedicin.

Arbetsbeskrivning

Som specialistläkare i lungmedicin kommer du självständigt sköta vårdavdelning med inriktning på lungsjukdomar. Du kommer även att arbeta på lungmottagning och på dagvård med såväl cancerpatienter som övriga lungmedicinska patienter. Du kommer också att ha möjlighet att arbeta med EBUS. Gott samarbete med thoraxkirurgi finns på sjukhuset. Forskningsarbete är möjligt. Hos oss finns det också god tillgång till fortbildning.

Kvalifikationer

Du ska vara legitimerad läkare lungspecialist och/eller internmedicinare med inriktning mot lungsubspecialitet. Erfarenhet av cancerutredning och behandling samt bronkoskopi är önskvärt. Som person har du lätt för att samarbeta och tycker om att arbeta i team tillsammans med andra yrkesgrupper. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Specialistläkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Specialiserad vård Medicinkliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser
1
Publicerad
2020-04-29
Ansök senast
2020-06-28
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Carina Ingemansson
  Avdelningschef
  Telefon: 0455-73 41 10
  E-post: Carina Ingemansson
 • Malgorzata Jackowiak
  Läkarförbundet
  Telefon: 0455-73 10 00

Ansökan

Referensnummer: A951401
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.