Avdelningschef till avdelning 20, rehabiliteringskliniken i Karlshamn

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Rehabiliteringskliniken är en del av Nära Vård och bedriver verksamhet på Blekingesjukhusets båda orter. Hos oss jobbar cirka 220 medarbetare inom olika professioner med att ge länets invånare tillgång till specialiserad rehabilitering inom både sluten- och öppenvård. Avdelning 20 är en kombinerad rehabavdelning och strokeenhet med totalt 20 vårdplatser. På avdelningen vårdas patienter med neurologiska sjukdomar, patienter med långvariga sjukdomstillstånd, ortopediska diagnoser, patienter med ryggmärgsskador och traumatiska/anoxiska hjärnskador samt patienter med akut stroke. Det innebär att vi följer patienterna under en kortare eller längre rehabiliteringstid. Som chef får du delta i Region Blekinges chefsutbildning

Arbetsbeskrivning

Chefskap i Region Blekinge består dels av en arbetsgivarroll, dels av en ledarroll. Båda är lika viktiga; att i arbetsgivarrollen vara regionens företrädare och att i ledarrollen stimulera, engagera och uppmuntra medarbetarna så att verksamheten utvecklas och förbättras. I uppdraget som avdelningschef ansvarar du för verksamhetsutveckling, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Dessutom kommer du att ingå i rehabiliteringsklinikens ledningsgrupp och delta i arbetet med strategiskt viktiga frågor som rör såväl kliniken som utveckling av Nära Vård. Dessa uppdrag sker i samverkan med chefskollegorna. Vi ser fram emot att välkomna dig som en i rehabiliteringsklinikens ledningsgrupp. Vi söker dig med intresse och förmåga att bedriva ett aktivt och närvarande ledarskap. Du drivs av att jobba målmedvetet i en miljö med högt tempo och uppskattar de möjligheter till relationsskapande och samarbete som ledarskapet ger. Du bygger ditt ledarskap på att skapa ett ömsesidigt förtroende gentemot medarbetarna med tydlighet och kommunikation som två viktiga beståndsdelar. Som avdelningschef är du direkt underställd verksamhetschefen. Chefsuppdraget är ett tidsbegränsat förordnande med en grundanställning tillsvidare inom din grundprofession.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. För att lyckas i uppdraget behöver du ha tidigare erfarenhet av bemanningsplanering och slutenvårdsverksamhet. Tidigare chefs- eller ledarskapserfarenhet är meriterande, liksom ledarskapsutbildning. Du ska ha förmåga att entusiasmera dina medarbetare och verka för en bra arbetsmiljö. Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet, kommunikativ förmåga, tydlighet och goda ledaregenskaper. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde så snart som möjligt, enligt överenskommelse.
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2021-03-31
Ansök senast
2021-04-25
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Stefan Mogren
  Verksamhetschef
  Telefon: 0455-734972
  E-post: Stefan Mogren
 • Jeanette Lind
  Sjuksköterska Vårdförbundet
  Telefon: 0454-732483
 • Medina Gashi
  Undersköterska, Kommunal
  Telefon: 0454-732483
 • Matilda Kjellsson
  Undersköterska, Kommunal
  Telefon: 0454-732483

Ansökan

Referensnummer: A1018969
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?