Barnläkare/Allmänspecialist till BVC- Olofströms och Sölvesborgs vårdcentral

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Primärvården omfattar Region Blekinges vårdcentraler, ungdomsmottagningar och sårcentrum. Blekingebor som blir sjuka vänder sig direkt till vårdcentralerna och får tillgång till hälso- och sjukvård som inte kräver sjukhusresurser. Vården ges i länets samtliga städer, på flera mindre orter och ibland i hemmen. Vårt mål är att vara en modern öppenvård där lagarbete och patienternas behov står i centrum. Olofströms vårdcentral har 6300 listade patienter och Sölvesborgs vårdcentral har 10 450 listade patienter. Båda vårdcentralerna ingår i Hälsoval Blekinge. I Sölvesborg är vi 35 medarbetare och i Olofström är vi 20 medarbetare i olika professioner som arbetar tillsammans. Båda vårdcentralerna har utöver barnhälsovård även en äldrevård/seniormottagning för äldre. De har också specialistsköterskemottagningar inom diabetes och astma/KOL/rökavvänjning. Båda vårdcentralerna är miljöcertifierade.

Arbetsbeskrivning

På barnhälsovården arbetar du i team tillsammans med våra erfarna BVC sköterskor. Barnhälsovård erbjuds på båda vårdcentralerna vilket innebär att du kommer att dela din arbetstid mellan Sölvesborgs vårdcentral och Olofströms vårdcentral. Vi följer Rikshandboken inom Barnhälsovård med riktade undersökningar såsom bedömning av barnets utveckling, fysiska och psykiska hälsa och sociala situation.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har svensk läkarlegitimation med specialistkompetens inom barn och/eller allmänmedicin. Du bör ha erfarenhet av barnhälsovård och arbete på vårdcentral är meriterande. Du behärskar svenska språket i tal och skrift. Du har ett genuint intresse för att hjälpa människor och arbetar alltid med patienten i fokus. Du är trygg i din yrkesroll och är en positiv kollega som bidrar till vårt goda arbetsklimat. Vidare har du god samarbetsförmåga, initiativförmåga och organisationsförmåga. Du har körkort med behörighet B. Eftersom vi är måna om att hitta en kollega som passar in i vårt härliga team kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering. Urval bland sökande sker löpande - Välkommen med din ansökan redan idag!

Fakta om tjänsten

Kommun
Sölvesborg
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Specialistläkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Övrigt äldre: Primärvården
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enl. överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Antal platser
1
Publicerad
2019-05-09
Ansök senast
2019-06-16
Läs mer
https://www.1177.se/Blekinge/

Upplysningar

 • Agneta Sjöstrand
  Verksamhetschef Sölvesborgs och Olofströms vårdcentraler
  Telefon: 0456-73 11 80
  E-post: Agneta Sjöstrand
 • Morgan Bengtsson
  Avdelningschef Olofströms vårdcentral
  Telefon: 0454-73 31 63
  E-post: Morgan Bengtsson
 • Kristina Särne
  Avdelningschef Sölvesborgs vårdcentral
  Telefon: 0454-73 11 50
  E-post: Kristina Särne
 • Eva Arenlind
  Läkarförbundet
  Telefon: Tfn/Växel 0456-73 10 00

Ansökan

Referensnummer: A873889
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.