Kurator till Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken, Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Barn- och ungdomspsykiatrin är en tvärvetenskaplig specialistverksamhet som innefattar ett familjeterapeutiskt, kognitivt, psykodynamiskt samt neuropsykologiskt förståelseperspektiv med barnet/ungdomen och dess familj i centrum. Vi erbjuder insatser på specialistnivå. Vår uppgift är att bedöma, utreda och behandlaakuta och icke akuta tillstånd hos barn och ungdomar under 18år och deras familjer med medelsvåra och svåra psykiatriska tillstånd. Samverkan sker med andra verksamheter inom hälso- och sjukvården och även andra inrättningar utanför vår egen verksamhet såsom skola och socialvård. Arbetet sker i team och den yrkesspecifika kunskapen är av stor betydelse. Kliniken arbetar med att fortlöpande utveckla, förbättra och effektivisera verksamheten genom att t.ex. säkerställa att barn och ungdomar får insatser enligt nationella riktlinjer/vård- och insatsprogram. Barn- och ungdomspsykiatrin i Blekinge består av öppenvårdsmottagningar i Karlshamn, Karlskrona och Ronneby samt mellanvård som utgår ifrån Karlskrona och Karlshamn. Heldygnsvård finns i Karlskrona. Vi söker nu en kurator till mottagningen i Karlskrona.

Arbetsbeskrivning

Du bidrar till att de sociala och psykosociala aspekterna beaktas och integreras i teamet. Du deltar och har ansvar i klinikens callback/bedömnings funktion, har en samordnande, ledande och vårdkoordinerande funktion gällande SIP (samordnad individuell plan) aktuella på mottagningen. Utifrån barnpsykiatrins uppdrag deltar du i olika samarbetsformer med b.la. skola, socialtjänst, barnklinik och barnhabilitering. Du har regelbunden handledning.

Kvalifikationer

Socionomexamen. Meriterande är erfarenhet från barnpsykiatriskt öppenvårdsarbete samt erfarenheter av arbete med barn/ungdomar och familjer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Socialt arbete
Yrkeskategori
Kurator
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Barn- och ungdomspsykiatri
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde efter överenskommelse
Varaktighet
Tillsvidare
Antal platser
1
Publicerad
2019-09-06
Ansök senast
2019-09-30
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Katarina Granroth
  Avdelningschef Karlskrona/Ronneby
  Telefon: 0455-73 10 32
 • Stellan Palmgren
  Avdelningschef
  Telefon: 0455-73 10 32
 • Anette Smiding
  SSR
  Telefon: 0455-73 58 25

Ansökan

Referensnummer: A900398
Ansök

Övrig information

Vid tillsättning av tjänst inom barn- och ungdomspsykiatrin kommer vi att kräva utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. Detta kan erhållas från Polismyndigheten. Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.