Sjuksköterskor till hjärtavdelning 47, Thoraxcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Thoraxcentrum bedriver högspecialiserad hjärt- och lungkirurgisk sjukvård samt vård inom områdena invasiv elektrofysiologi, pacemaker, ICD/CRT, invasiv kardiologi/PCI och TAVI. Inom kliniken arbetar ca 200 medarbetare på vård-, intensivvård- och röntgenavdelningar samt inom mottagnings- och operationsverksamheter. Vi har ett brett och varierande arbetsinnehåll och bedriver såväl akut som planerad verksamhet. Vi är en professionell kunskapsorganisation som kännetecknas av hög vårdkvalitet, utvecklingsvilja, ansvar och delaktighet. På kliniken finns en dedikerad instruktionssjuksköterska som bidrar till fortbildning och utveckling. Avdelning 47 består av en kardiologisk vårdavdelning med 16 platser samt en hjärtintensivvårdsavdelning (HIA) med 6 platser. På vardagar, under kontorstid, har vi en avdelningskoordinator som sköter logistik samt fördelar vårdplatser och resurser. På vårdavdelningen bedriver vi specialiserad hjärtsjukvård, främst med inriktning mot ischemi, kranskärl, arytmiutredning, hjärtsvikt och hjärtklaffsjukdom. På HIA bedriver vi högspecialiserad hjärtintensivvård och är utrustade med modern teknisk apparatur. Du lär dig att hantera CPAP, ischemimonitorering, artärkateter samt behandling med inotropi. På HIA ligger patienter i det mer akuta skedet av sin sjukdom och arbetet erbjuder stor utveckling och utmaning. Thoraxcentrum erbjuder dig som sjuksköterska (oavsett om du är nyutbildad eller erfaren) en möjlighet till avancemang inom kliniken. Detta sker genom individanpassad introduktion, internutbildningar på både teoretisk och praktisk nivå genom hospiteringar och genom möjlighet till betalda vidareutbildningar. Vi erbjuder också flextid, friskvårdsbidrag och fri tillgång till gym. Vill du bli en del av vårt team är du hjärtligt välkommen med din ansökan till oss.

Arbetsbeskrivning

Arbetet är självständigt och omväxlande. I arbetsuppgifterna ingår fortlöpande observationer, noggrann övervakning samt omvårdnad av hög kvalitet. Du kommer att arbeta med och lära dig medicinteknisk utrustning som erbjuder noggrann monitorering av patienten. Vi samarbetar tätt med andra hjärtenheter samt undersökningsenheter. På vårdavdelningen arbetar vi i vårdpar om ssk och usk samt ytterligare en sjuksköterska som stöttar och hjälper vid behov. På hjärtintensiven, med en högre vårdnivå, har man ansvar för 1-3 patienter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska eller IVA-sjuksköterska, vi välkomnar såväl nyutbildade som mer erfarna sjuksköterskor. Vi ser tillsammans till så att du kan växa in i din roll över tid och att vi hittar en vårdnivå som passar dig. Erfarenhet från hjärtsjukvård eller akutsjukvård är meriterande men inget krav. Vi förväntar oss att du har god samarbetsförmåga och att du bidrar till att skapa ett gott arbetsklimat. Vi värdesätter att du är positiv och att du har ett ödmjukt förhållningssätt. Du är ambitiös, vill utvecklas och vågar ta ansvar. Du kan prioritera i akuta situationer och har en förmåga att arbeta i ett högt arbetstempo. Du bemöter patienter och kollegor med omtanke, respekt samt bidrar med din kunskap och entusiasm. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, grundutbildad
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Rekrytering sker löpande, dvs. urval och tillsättning kan ske löpande. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
2
Publicerad
2021-06-08
Ansök senast
2021-11-30
Läs mer
https://regionblekinge.se/jobba-hos-oss.html

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer: A1037101
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?