Avdelningschef till Thorax avdelning 47

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Thoraxcentrum har ett brett och varierande arbetsinnehåll och bedriver såväl akut som planerad verksamhet. Fullt dygnet runt ansvar föreligger för koronarangio/PCI behandling liksom för thoraxkirurgi. Vi är en professionell kunskapsorganisation som kännetecknas av hög vårdkvalitet, utvecklingsvilja, ansvar och delaktighet. Klinikens uppdrag är att ge Blekinge, Kronobergs och till viss del Skånes invånare tillgång till högspecialiserad kardiologi som innefattar hjärt- och lungkirurgi, högspecialiserad och specialiserad vård inom områdena invasiv elektrofysiologi, pacemaker, ICD/CRT, invasiv kardiologi/PCI och TAVI. Upptagningsområdet för den högspecialiserade vården motsvarar ca 330 000 invånare. De cirka 250 medarbetare som finns på kliniken fördelas på Inskrivningsenhet, vårdavdelningar, mottagningsverksamhet, operationsverksamhet, intensivvårdsavdelning och röntgenavdelning. Målet är att skapa individuella möjligheter till kompetenshöjning och utveckling samt möjlighet till att bedriva forskning och avancemang inom kliniken. Kliniken har en instruktionssjuksköterska som bidrar till fortbildning och utveckling för samtliga personalkategorier. Flextid, fiskvårdsbidrag och fri tillgång till gym är förmåner som är tillgängliga för personalen. Vi arbetar också aktivt med utvärdering av våra flöden och patient processer för att på bästa sätt anpassa vården till varje individ. Den kardiologiska verksamheten med HIA/eftervård bedrivs i Karlskrona och Karlshamn i nära samarbete med koronarangio/PCI-interventionister, thoraxkirurger och thoraxanestesiologer med korta beslutsvägar i en stimulerande multidiciplinär miljö. Avdelning 47 består av en kardiologisk vårdavdelning med 14 platser samt en hjärtintensivvårdsavdelning (HIA) med 4 platser. På vardagar, under kontorstid sköts logistiken samt fördelningen av vårdplatser och resurser av en avdelningskoordinator. På vårdavdelningen bedriver vi specialiserad hjärtsjukvård, främst med inriktning mot ischemi, kranskärl, arytmiutredning, hjärtsvikt och hjärtklaffsjukdom. På HIA bedriver vi högspecialiserad hjärtintensivvård och är utrustade med modern teknisk apparatur. I arbetsuppgifterna ingår att hantera CPAP, monitorering av ischemi, hantering av artärkateter samt behandling med inotropi. På HIA ligger patienter i det mer akuta skedet av sin sjukdom och arbetet erbjuder stor utveckling och utmaning. På jourtid är sjuksköterskorna även delaktiga i vården på koronarlabbet

Arbetsbeskrivning

Som avdelningschef är din uppgift att planera, leda och utveckla avdelningen utifrån verksamhetens mål. Du kommer att ha huvudansvaret för personal, ekonomi och arbetsmiljö på avdelningen. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i klinikens ledningsgrupp, vilket innebär att du är engagerad i hela klinikens resultat och utveckling. I uppdraget ingår även att utveckla samarbetsformerna med andra vårdenheter såväl inom som utanför kliniken. Det är viktigt att man som chef får möjlighet till vidareutveckling inom ledarskap och kvalitetsarbete. Förordnandet som avdelningschef är tidsbegränsat och kombineras med en tillsvidareanställning inom din grundprofession.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom vårdsektorn eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Dokumenterad chefserfarenhet är meriterande, likaså chefsutbildning. Vi söker dig med intresse och förmåga att bedriva ett aktivt och lyhört ledarskap. Du drivs av att jobba målmedvetet i en dynamisk miljö med högt tempo och uppskattar de möjligheter till relationsskapande och samarbete som ledarskapet ger. Vi förväntar oss att du har god samarbetsförmåga och att du bidrar till att skapa ett gott arbetsklimat. Vi värdesätter att du är positiv och att du har ett ödmjukt förhållningssätt. Du är ambitiös, vill utvecklas och vågar ta ansvar. Du stimuleras av nya utmaningar och vill initiera och driva förändrings- och utvecklingsarbete. Du bygger ditt ledarskap på att skapa ett ömsesidigt förtroende gentemot medarbetare och kollegor. Du är inte rädd för att delegera. Du har förmåga att entusiasmera och inspirera dina medarbetare samt verka för en god arbetsmiljö. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och lämplighet. Rekrytering kan komma att ske fortlöpande. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2021-11-10
Ansök senast
2021-12-17
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Dada Merdan
  Verksamhetschef
  Telefon: 0455-73 10 00 vx
  E-post: Dada Merdan
 • Petra Åkesson
  Kommunal
  Telefon: o455-73 10 00vx
  E-post: Petra Åkesson
 • Marina Svensson
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 10 00 vx
  E-post: Marina Svensson

Ansökan

Referensnummer: A1066202
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?