Avdelningschef till sjukgymnastikavd, Blekingesjukhuset i Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet. Rehabiliteringsklinikens verksamhet är lokaliserad till både Karlskrona och Karlshamn. Vi organiserar Blekingesjukhusets strokeenheter, specialist- och smärtrehabilitering och ger länets invånare tillgång till specialiserad rehabilitering inom både sluten- och öppenvård. Hos oss på rehabiliteringskliniken får du möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö med engagerad ledningsgrupp. Det finns möjlighet att utöva egen träning utanför arbetstid i Regionhälsans regi. Regionhälsans lokaler ligger i anslutning till sjukhuset. Sjukgymnastikavdelningen i Karlskrona har 25 medarbetare. Vi är en grupp med god sammanhållning och positiv anda som består av sjukgymnaster, sjukgymnastassistenter och lymfterapeut. Verksamheten omfattar såväl slutenvård som öppenvård. Sjukgymnastikavdelningen är organiserad under Rehabkliniken och servar sjukhusets samtliga avdelningar med fysioterapi. Vi ser detta som en styrka då vi har nära till kollegor och kan bedriva yrkesspecifik internutbildning.

Arbetsbeskrivning

Som avdelningschef har du ekonomi- och personalansvar för sjukgymnastikavdelningen i Karlskrona. I uppdraget ingår att driva ett fortlöpande utvecklings- och förändringsarbete inom uppsatta mål för att tillgodose de krav som ställs på verksamheten. Klinikens ledningsgrupp har ett utvecklingsuppdrag där strategiskt viktiga frågor som rör kliniken och även övriga organisationen är en del av uppdraget för våra avdelningschefer. Dessa uppdrag sker dels individuellt, dels i samverkan med chefskollegorna. Vi ser fram emot att välkomna dig som en ny medlem i klinikens ledningsgrupp! Som avdelningschef är du direkt underställd verksamhetschefen. Chefsuppdraget är ett tidsbegränsat förordnande med en grundanställning tillsvidare inom din profession.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har vårderfarenhet och intresse för rehabiliteringsfrågor. Det är en fördel om du är legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut, men inget krav. Ett krav är att du har chefserfarenhet och gärna inom yrkesområdet. Vi ser det som en stor fördel att du drivs av och tycker om att jobba med utvecklingsfrågor. Du ska ha förmågan att engagera medarbetarna och hålla ihop den egna arbetsgruppen samtidigt som du samverkar med övriga avdelningar inom kliniken och övriga kliniker på Blekingesjukhuset. Du är lyhörd, rak och tydlig i ditt ledarskap. God social kompetens och samarbetsförmåga är en förutsättning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker fortlöpande Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2020-12-02
Ansök senast
2021-01-17
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer: A990223
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?