Vi söker driven reumatolog till Medicinkliniken i Region Blekinge

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Medicinkliniken, likväl som Reumatologisektionen, bedriver specialistvård inom Blekingesjukhusets båda länssjukhus i Karlskrona och Karlshamn. Upptagningsområdet omfattar ca 160 000 invånare. Patientbredden gör arbetet spännande och varierande. Region Blekinge ingår i den södra sjukvårdsregionen med nära samarbete med regionerna Skåne, Kronoberg och Halland. Blekingesjukhuset är ett relativt litet sjukhus vilket skapar stora fördelar i det dagliga arbetet. Närheten till andra kliniker och samverkan med hälso- och sjukvårdens olika aktörer parallellt med etablerat nationellt samarbete och nätverk samt digitalisering skapar stora fördelar.

Arbetsbeskrivning

Är du redo att ta nästa steg i ditt yrkesliv? Är du intresserad av att jobba på en liten sektion med bra överblick över verksamheten och korta beslutsvägar och bra arbetsmiljö där du har möjlighet att arbeta i team och leda utvecklingen av reumatisk specialistvård? Reumatologisektionen är en del av Medicinkliniken där totalt åtta medicinska specialiteter ingår. Genom nära samarbete med andra medicinska specialiteter skapas effektivt samarbete med direkt möjlighet till kunskapsutbyte och snabba beslutsvägar med ett personcentrerat arbetssätt. Vi kännetecknas av kompetenta medarbetare, hög vårdkvalitet, utvecklingsvilja, engagemang, ansvar och delaktighet Reumatologsektionen ansvarar för utredning och behandling av patienter med autoimmuna led- och bindvävssjukdomar. Verksamheten bedrivs främst via öppenvård, i fina lokaler med tillgång till bra utrustning med flera ultraljudsmaskiner. Vi är ett mycket välfungerande team och en öppen och välkomnande sektion med varma, kompetenta och hjälpsamma kollegor, sjuksköterskor och en sekreterare som har stor erfarenhet och kontroll på alla tänkbara intyg, formuleringar och situationer. Vi värdesätter kvalitetsarbete och har bra resultat i Svensk Reumatologiskt Kvalitetsregister. Sektionen har upparbetat tydliga och patientsäkra rutiner som ger en trygghet och givande arbetssituation. Den välutrustade mottagningen med bland annat ultraljudsutrustning för snabb och patientsäker bedömning och stöd i arbetet medför också en tillfredställande arbetsdag. Nära arbete med registret SRQ, reumatologiska kliniken på universitetssjukhuset i Malmö/Lund, grannregionernas reumatologimottagningar och läkemedelsindustrin innebär ständig uppdatering och utveckling av arbetet, behandlings-lösningar och rutiner. Regelbundna träffar och samarbete finns med sjukgymnast, arbetsterapeut och kurator som bistår patienter med vidmakthållande och stärkande av sina funktioner, självständighet och utveckling vilket ger ett stimulerande helhetsbemötande av patienterna. Reumarehabilitering har bedrivits under många år som en uppskattad och utvecklande verksamhet. Ett nära samarbete med sektioner med specialistkunskap inom andra specialiteter underlättar de mer komplicerade situationerna vissa patienters sjukdomssituation kan innebära. Hos oss finns det också god tillgång till fortbildning.

Kvalifikationer

Vi söker en reumatolog med höga ambitionsnivåer, som vill göra skillnad och som vill utvecklas inom sitt yrke. Du kommer medverka i team och leda utvecklingen av reumatologisektionen för framtidens sjukvård med evidensbaserad reumatologisk specialistvård enligt etablerade riktlinjer och vårdförlopp. Region Blekinge har inlett resan med Nära vård där samverkan med primärvården ska utvecklas. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Låter detta intressant önskar jag komma i personlig kontakt med dig för ett inledande och konfidentiellt samtal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Specialistläkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Specialiserad vård Medicinkliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: Efter överenskommelse
Varaktighet
Tillsvidare
Tidsbegränsad till
2020-03-17
Antal platser
1
Publicerad
2020-03-16
Ansök senast
2020-04-26
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Magnus Lekman
  Verksamhetschef
  Telefon: 0455-73 47 48
  E-post: Magnus Lekman
 • Jonas Andersson
  Överläkare
  Telefon: 0455-73 48 22
  E-post: Jonas Andersson

Ansökan

Referensnummer: A940799
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.