Verksamhetschef Kirurgkliniken Blekingesjukhuset Karlskrona/Karlshamn

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. I Blekinge bor det totalt cirka 160 000 invånare fördelat på fem kommuner där Karlskrona är residensstad/ världsarvstad med cirka 67 000 invånare. Mer information om Blekinge finnas att läsa på www.visitblekinge.se Kirurgkliniken är en del av specialiserad vård och bedriver en omfattande verksamhet inom kirurgi, urologi, kärlkirurgi, plastikkirurgi och onkologi. Vi har två slutenvårdsavdelningar i Karlskrona och tre öppenvårdsmottagningar, varav en i Karlshamn. Vi bedriver även verksamhet på röntgen och akuten i Karlskrona samt på operationsavdelningarna i Karlskrona och Karlshamn. Dagens verksamhetschef är även närmaste chef för klinikens läkare och totalt på kliniken är vi drygt 200 medarbetare. Du kan läsa mer om oss på Instagram #kirurgklinikenblekinge

Arbetsbeskrivning

Arbetet som verksamhetschef för Kirurgkliniken är ett omväxlande och varierat arbete med stor frihet och många möjligheter. Ditt ledarskap präglas av ett öppet, ärligt och tydligt ledarskap i ett lärande arbetsklimat. I din roll som verksamhetschef blir du en del av sjukhusets ledningsgrupp, direkt underställd hälso- och sjukhuschefen för specialiserad vård där du förväntas vara delaktig i frågor som rör hela Blekingesjukhusets utveckling och där du också kan få förvaltningsövergripande uppgifter. Du leder en väl fungerade, sammansvetsad och dynamisk ledningsgrupp som idag består av avdelningschefer, ett kompetent chefsstöd, HR-konsult och controller. Du har personal-, arbetsmiljö-, budget- och verksamhetsansvar och tillsammans med klinikledningen förväntas du utveckla verksamheten mot uppsatta mål och inom givna ekonomiska ramar. Kliniken står i startgroparna för att starta upp ett bröstcentrum, endoskopienhet och arbetar kontinuerligt att utveckla verksamheten. Det är viktigt för oss med goda arbetsförhållanden och vi strävar efter att skapa en god arbetsmiljö, samarbete både inom och utom kliniken och möjlighet till utveckling för våra anställda. Vi följer och deltar i utvecklingen inom vårt verksamhetsområde och sprider kunskapen genom att vidareutbilda våra kollegor både inom och utom kliniken. Varmt välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig med medicinskt inriktad akademisk utbildning. Meriterande är erfarenhet som chef på högre nivå och med erfarenhet av att leda organisationer med flera olika yrkesprofessioner. Vi ser gärna att du har en ledarskapsutbildning. Du har vidare god insikt och erfarenhet av vad det innebär att arbeta inom hälso-och sjukvård och dess förutsättningar. Ditt ledarskap präglas av värderingar som överensstämmer med Regionens värdegrund: engagemang, samarbete och kvalitet. Du är en god ambassadör för kliniken och sjukhuset, och drivs av att skapa goda relationer och samarbete inom och utom kliniken. För att trivas som verksamhetschef på Kirurgkliniken så bör du i ditt ledarskap sträva efter att vara närvarande och synlig ute i verksamheten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Varaktighet
3-6 månader
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2020-07-06
Ansök senast
2020-08-16
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Birgitta Friberg
  Hälso och sjukvårdschef
  Telefon: 0455-73 40 10
  E-post: Birgitta Friberg
 • Elin Branje
  Facklig representant BLF
  Telefon: 0455-73 10 00 vx
  E-post: Elin Branje
 • Charlotte Karlberg
  SACO
  Telefon: 0455-73 10 00 vx
  E-post: Charlotte Karlberg
 • Renée Ludwig-Genestig
  Vision
  Telefon: 0455-73 10 00 vx
  E-post: Renée Ludwig-Genestig
 • Monica Olsson
  Facklig representant Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 10 00 vx
  E-post: Monica Olsson
 • Alisa Jahic
  Kommunal
  Telefon: 0455-73 10 00 vx
  E-post: Alisa Jahic

Ansökan

Referensnummer: A965506
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.