Vi söker verksamhetschef till medicinkliniken

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Region Blekinge erbjuder dig delaktighet i spännande utvecklingsarbete där samarbetet mellan specialiserad vård och nära vård närmar sig varandra. Uppdraget framöver är att förflytta vård från sjukhuset till invånarens närhet med förstärkning av mobila insatser och vård i hemmet. I målbilden har närsjukvårdsteamet ansvar för kontinuitet och koordination av sjukvården för Blekinges invånare. Parallellt genomförs utveckling av kunskapsbaserade vårdprocesser i nära samverkan med de invånare vi är till för. Målet är att arbeta med tidiga och förebyggande insatser och att kunna erbjuda digitala alternativ. Medicinkliniken är en del av specialiserad vård och bedriver verksamhet på Blekingesjukhusets båda orter. Klinikens uppdrag är att ge invånarna specialiserad vård och behandling inom det invärtesmedicinska området. Vi är en processorienterad kunskapsorganisation som kännetecknas av kompetenta medarbetare, hög vårdkvalitet, utvecklingsvilja, engagemang, ansvar och delaktighet. Kliniken består av två öppenvårdsmottagningar, två vårdavdelningar, två dialysenheter, flera dagvårdsenheter med ca 400 anställda.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill vara med och utveckla specialiserad vård och leda medicinkliniken i framtidens hälso- och sjukvård. Som verksamhetschef är din huvuduppgift att strategiskt leda utvecklingen av specialiserad vård utifrån ett personcentrerat förhållningssätt och processorienterat arbetssätt. Du arbetar tillsammans med hälso- och sjukvårdschef och andra verksamhetschefer med övergripande utvecklingsuppdrag. Kliniken har en bra struktur för kvalitet-och patientsäkerhetsarbete där du som verksamhetschef har stöd i dessa och andra administrativa frågor. Som verksamhetschef på medicinkliniken leder och ansvarar du för medarbetare, ekonomi och den kliniska verksamheten. Du har förmåga att engagera och inspirera dina medarbetare och vara en drivande kraft i utvecklingen. Vi ger dig möjlighet tillpersonlig utveckling och deltagande i Region Blekinges chefsprogram. Du erbjuds också intern- och externutbildning inom verksamhetens olika områden. Tjänsten som verksamhetschef är ett tidsbegränsat förordnande och kombineras med en tillsvidareanställning inom ditt eget yrkesområde.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som har ett ledarskap som präglas av engagemang, tydlighet och lyhördhet kombinerat med god ekonomisk kunskap. Du ska ha lämplig akademisk utbildning samt tidigare erfarenhet av ledarskap inom sjukvård. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är noggrann och kan organisera och prioritera arbetet på ett effektivt och strukturerat sätt. Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga och goda ledaregenskaper.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser
1
Publicerad
2019-09-04
Ansök senast
2019-09-29
Läs mer
https://regionblekinge.se

Upplysningar

 • Birgitta Friberg
  Hälso och sjukvårdschef
  Telefon: 0455-73 40 10
  E-post: Birgitta Friberg
 • Jonas Andersson
  BLF
  Telefon: 0455-73 48 22
 • Camilla Perland
  Vårdförbundet
  Telefon: 072-4523379
  E-post: Camilla Perland

Ansökan

Referensnummer: A900033
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.