Arbetsterapibiträde/rehabassistent till rehabiliteringskliniken, Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge för att möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Rehabiliteringskliniken organiserar Region Blekinges strokeenheter, specialist- och smärtrehabilitering som finns både i Karlshamn och Karlskrona. Vi ger länets invånare tillgång till specialiserad rehabiliteringsverksamhet inom både sluten- och öppenvård. Har du intresse av ett stimulerande och omväxlande arbete? Vi erbjuder ett meningsfullt och utvecklande arbete där din insats gör skillnad för den enskilde individen och dennes väg tillbaka till aktivitet och delaktighet i livet.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten innebär att arbeta med rehabilitering där träning i aktiviteter är ett behandlingsmedel. Rehabiliteringen utgår från varje persons individuella behov och syftar till att ta tillvara på och utveckla fysiska, psykiska och sociala funktioner samt färdigheter och förmågor i vardagen. Insatser och behandlingstid varierar beroende på behov och förutsättningar hos såväl personen som verksamheten. Du har ett nära samarbete med patientansvarig arbetsterapeut, men arbetar självständigt utifrån patientens individuella mål och rehabiliteringsbehov. I samråd med arbetsterapeut organiserar, planerar och genomför du patientbehandling i tex Aktiviteter i det dagliga livet (ADL) inkl. trädgårdsaktiviteter samt i olika skapande aktiviteter, individuellt såväl som i grupp. I arbetet ingår även ansvar för lokaler, inköp av material samt skötsel och underhåll av utrustning/lokaler likaså journalföring. Vi värdesätter nytänkande, initiativ och vår strävan är att varje medarbetare ska vara aktiv i sitt eget lärande och vilja bidra till verksamhetens utveckling. Det finns en gedigen samlad erfarenhet inom vår enhet som består av arbetsterapeuter, arbetsterapibiträden och teknisk instruktör. Hos oss får du omväxlande arbetsdagar med tillfällen till skratt och glädje tillsammans med härliga kollegor!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad rehabiliteringsassistent, aktiveringspedagog med inriktning rehabilitering, undersköterska eller har annan likvärdig utbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet och intresse av rehabilitering och av att arbeta med olika aktiviteter. Du tycker om att arbeta i team samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du har ett engagemang för att anpassa och utveckla aktiviteter som kan användas i rehabiliterande syfte. Det är viktigt att du har ett gott bemötande och ett pedagogiskt tillvägagångssätt i dina möten och instruktioner, muntligt såväl som skriftligt. Vi ser gärna att du som person är strukturerad, kreativ och inspirerande. Vi värdesätter att du är flexibel och initiativtagande samt att du kan identifiera dig med Region Blekinges värdeord; engagemang, kvalitet och samarbete. Erfarenhet och utbildning inom rehabiliteringsområdet är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du är välkommen att kontakta oss vid frågor. Urval sker löpande, så vänta inte med din ansökan.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Undersköterska, vård- o specialavd. o mottagning
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Rehabiliteringskliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2019-02-27
Ansök senast
2019-03-24
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer: A854892
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.