Rehabkoordinator till Sölvesborg och Olofströms vårdcentral

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Primärvården omfattar Region Blekinges vårdcentraler, ungdomsmottagningar och sårcentrum. Blekingebor som blir sjuka vänder sig direkt till vårdcentralerna och får tillgång till hälso- och sjukvård som inte kräver sjukhusresurser. Vården ges i länets samtliga städer, på flera mindre orter och ibland i hemmen. Vårt mål är att vara en modern öppenvård där lagarbete och patienternas behov står i centrum. Sölvesborgs vårdcentral och Olofströms vårdcentral är två av de offentliga vårdcentralerna som ingår i Hälsoval Blekinge. I Sölvesborg är vi 40 medarbetare i olika professioner som arbetar tillsammans för att möta våra 11 000 listade patienter. I Olofström är vi 20 medarbetare i olika professioner som arbetar tillsammans för att möta våra 6000 listade patienter. Vårdcentralerna är miljöcertifierade.

Arbetsbeskrivning

Syftet med en rehabkoordinator inom hälso-och sjukvård är att utveckla arbetssätt och metoder som främjar tidiga insatser i sjukskrivningsprocessen. Rätt, lagom och säker sjukskrivning innebär att den är en medveten del av behandlingen. Den görs på rätt indikationer och enligt lokala och nationella riktlinjer, bland annat Socialstyrelsens beslutsstöd. Du går regelbundet igenom sjukskrivningslistor för att i ett tidigt skede identifiera och aktualisera patienter som har behov av koordinerade insatser. I ditt arbete ingår även att samarbeta med övriga rehabiliteringskoordinatorer i området Nära vård. Tjänsten som Rehabkoordinator är förlagd på Sölvesborgs och Olofströms vårdcentral. Som rehabkoordinator på Sölvesborgs och Olofströms vårdcentral ska du stödja avdelningschefen med att utarbeta, implementera och följa upp rutiner för sjukskrivningsprocessen. Du ska i ett tidigt skede identifiera och aktualisera patienter som har behov av koordinerade insatser, antingen på uppdrag av sjukskrivande läkare eller genomgång av sjukskrivningslistor. Du ska bidra till att en rehabiliteringsplan upprättas och dokumenteras inom tre månader samt hålls aktuell. Du ska vara samarbetspartner och kontaktperson för externa aktörer såsom arbetsgivare, företagshälsovård, försäkringskassan, arbetsförmedlingen och socialtjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad hälso-och sjukvårdspersonal, kurator/socionom eller har annan relevant utbildning/erfarenhet för tjänsten. Meriterande är 7,5p koordinering av rehabprocessen. Du har ett genuint intresse för att hjälpa människor och arbetar alltid med patienten i fokus. Du är trygg i din yrkesroll och är en positiv kollega som bidrar till vårt goda arbetsklimat. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som initiativkraft, ansvarstagande och samarbetsförmåga. Urval bland sökande sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Fakta om tjänsten

Kommun
Sölvesborg
Yrkesområde
Socialt arbete
Yrkeskategori
Kurator
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enl. överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2019-03-14
Ansök senast
2019-04-14
Läs mer
https://www.1177.se/Blekinge/

Upplysningar

 • Agneta Sjöstrand
  Verksamhetschef
  Telefon: 0456-73 11 80
 • Kristina Särne
  Avdelningschef
  Telefon: 0456-73 11 50
  E-post: Kristina Särne
 • Morgan Bengtsson
  Avdelningschef
  Telefon: 0454-73 31 63
  E-post: Morgan Bengtsson
 • Malin Maltestam
  Vårdföbundet
  Telefon: 0456-73 13 93
 • Nils-Göran Persson
  Vårdförbundet
  Telefon: 0454-73 31 00

Ansökan

Referensnummer: A857830
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.