Ställföreträdande avd.chef till geriatrisk vårdavdelning 36 i Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-årsperiod kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet. Idag lever vi allt längre och behoven av vård är ofta mer komplexa än tidigare för den åldrande befolkningen. Multisjuklighet är allt vanligare hos äldre och detta ställer krav på fördjupad kunskap inom geriatrik och om äldres specifika omvårdnadsbehov. Avdelning 36 tillhör Geriatriska och Palliativmedicinska kliniken och har för nuvarande 16 vårdplatser som fördelas mellan inriktning ortopedi, framför allt höftfrakturer, samt vårdplatser med medicingeriatrisk inriktning. Med hög kompetens, moderna hjälpmedel och evidensbaserade metoder formar vi tillsammans en god vård och omvårdnad för geriatriska patienter. Utgångspunkten är att utifrån ett helhetsperspektiv se till hela patientens hälsotillstånd och livssituation på ett nytänkande sätt och med nya arbetsmetoder. På avdelningen arbetar geriatriker, sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter tillsammans nära patienten. Vi arbetar i team där alla yrkeskategorier ingår för att tillsammans arbeta för patientens bästa.

Arbetsbeskrivning

Chefskap i Region Blekinge består dels av en arbetsgivarroll, dels av en ledarroll. Båda är lika viktiga och innebär att i arbetsgivarrollen vara Regionen Blekinges företrädare och att i ledarrollen stimulera, engagera och uppmuntra medarbetarna så att verksamheten utvecklas och förbättras. Uppdraget som ställföreträdande avdelningschef innebär att stödja avdelningschefen i planering och ledning av det dagliga arbetet samt aktivt vara med och utveckla med fokus på framtiden. Uppdraget innebär även att vid avdelningschefs frånvaro kunna ställföreträda denne i rollen som avdelningschef. Tillsammans utformar och tydliggör vi uppdraget utifrån verksamhetens behov. Exempel på arbetsuppgifter som kan ingå; schemaläggning, personaladministrativa uppgifter, fakturahantering, planering av utbildningar och utvecklingsarbete, studentsamordning och att säkerställa introduktion av nyanställd personal. Din tjänst som ställföreträdande innebär också att du arbetar kliniskt inom din grundprofession en viss del av tjänsten. Chefsuppdraget är ett tidsbegränsat förordnande och du har en tillsvidareanställning inom din grundprofession.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta som ställföreträdande avdelningschef. Du behöver kunna planerna, organisera och prioritera ditt arbete. Du tycker om nya utmaningar och vill arbeta mot verksamhetens mål. Du är ansvarstagande och har en god samarbetsförmåga. Såklart vill vi också att du har ledaregenskaper och god självkännedom. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Geriatrik och palliativmedicin
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2021-11-01
Ansök senast
2021-11-28
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer: A1065923
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?