Avdelningschef Kvinnohälsovården ÖST- Pantarholmen, Lyckeby och Ronneby

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet. Kvinnokliniken i Karlskrona består av en förlossningsavdelning, BB, Gyn avdelning, gynekologimottagning och operation. I Karlshamn finns gynekologimottagning där polikliniska gynekologiska operationer utförs. Kvinnohälsovård bedrivs i hela länet och i östra delen av Blekinge har vi tre kvinnohälsovårdsmottagningar, Pantarholmen, Lyckeby och Ronneby. Kvinnokliniken består av ett starkt team av barnmorskor, undersköterskor, sjuksköterskor, medicinska sekreterare och läkare. Vi är positiva och hjälpsamma och gör tillsammans Kvinnokliniken till en bra arbetsplats.

Arbetsbeskrivning

Som avdelningschef för Kvinnohälsovården ÖST ansvarar du för verksamhetsutveckling, ekonomi och arbetsmiljö. De arbetsområden kvinnohälsovården har är mödrahälsovård/specialistmödravård och föräldragrupper, abortrådgivning, gynekologiska cellprovskontroller samt preventivmedelsrådgivning. Stort fokus ligger på att verksamheten upprätthåller en hög patientsäkerhet och vårdkvalitet utifrån gällande lagar och riktlinjer. Du arbetar för att Kvinnohälsovården har en god tillgänglighet och är anpassad efter invånarnas behov. Att säkerställa en god och stimulerande arbetsmiljö för alla medarbetare är en viktig del av arbetet. Som avdelningschef ingår du i verksamhetens ledningsgrupp där du tillsammans med dina kollegor arbetar för Kvinnoklinikens bästa. Hälso- och sjukvården står inför en spännande förändring, där omvärlden ställer nya krav på vården och våra verksamheter behöver ständigt utvecklas för att på bästa sätt möta invånarnas behov. Som avdelningschef blir du en viktig del i det här arbetet och en vilja att arbeta med ständiga förbättringar är en förutsättning för att trivas i uppdraget. I rollen som avdelningschef för Kvinnohälsovården Öst ingår även kliniskt arbete vid behov.

Kvalifikationer

Du är leg. Barnmorska, med erfarenhet av kvinnohälsovård. Utbildning inom ledarskap och chefserfarenhet är meriterande. För att lyckas med uppdraget och trivas i rollen behöver du ha lätt för att bygga goda, långsiktiga relationer. Du behöver vara kommunikativ och ha en god förmåga att engagera och motivera medarbetare. Som chef är du en förebild där dina värderingar stämmer överens med Region Blekinges värdegrund och genomsyrar ditt sätt att leda. Du behöver kunna förmedla och tydligt koppla Kvinnohälsovårdens och Kvinnoklinikens mål och vision till både det dagliga och det långsiktiga arbetet vi utför, och tillvarata medarbetarnas expertis för att ta oss i den riktning vi ska. Lyhördhet, tydlighet och beslutsamhet beskriver din ledarstil. Vi ser att du har ett starkt intresse av att utveckla dina chefs- och ledaregenskaper. Samtidigt behöver du vara prestigelös och kunna ta dig an stort som smått för att få den dagliga driften av kvinnohälsovården att fungera optimalt.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Specialiserad vård Kvinnokliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enl. överenskommelse
Lön
Individuell lönesättning tillämpas
Antal platser
1
Publicerad
2019-06-19
Ansök senast
2019-07-24
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Marianne Gertzell
  Verksamhetschef
  Telefon: 0455-734611
 • Eva Enberg Mård
  Barnmorskeförbundet/SRAT
  Telefon: 0455-73 57 75
 • Jenny Laursen
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 10 00

Ansökan

Referensnummer: A887825
Ansök

Övrig information

Chefsförordnande som avdelningschef är tidsbegränsat och kombineras med en tillsvidareanställning inom ditt eget yrkesområde. I den här rekryteringen kan vi komma att använda oss av fortlöpande urval. Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.