Fysioterapeut till geriatrisk avdelning 36

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Just nu sker det ett stort utvecklingsarbete att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under 10 år kommer det att byggas nya lokaler och utvecklas nya arbetssätt och tekniker för att möta framtidens behov av vård och omsorg. Det gäller alla verksamheter inom Region Blekinge. Vi inom Geriatriken i Blekinge ser stora utmaningar men också möjligheter att bygga vidare på vårt påbörjade arbete mot en modern och väl fungerande Geriatrik. Geriatriken kommer att ställas inför många utmaningar i framtiden: Befolkningen lever allt längre och behoven av vård blir allt mer komplexa. Multisjuklighet är vanligt hos äldre och kräver att vi är följsamma och nyfikna och tar till oss ny kunskap om äldres vårdbehov. Vi har några tankar som vi tror kommer att vara viktiga i vårt arbete: • Patientcentrerad vård • Multiprofessionella team • Prestigelös och gränsöverskridande samverkan inom vår egen verksamhet men också gentemot våra samverkanspartners. • Möta patienten där den är. Exempelvis har vi 2019 startat upp Mobil Närvård som fokuserar på att förbättra och hitta nya samverkansformer med våra kommuner och primärvården. • Engagemang, Samarbete och Kvalitet ska prägla verksamheten.

Arbetsbeskrivning

Avdelning 36 Geriatrik har i nuläget 16 platser uppdelat i två vårdlag. Företrädesvis behandlas geriatriska medicinpatienter och äldre personer som drabbats av höftfraktur. Vi arbetar i team runt patienterna och teamen består av geriatriker, sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter. Teamet är centralt i vårt arbetssätt och det är viktigt att du vill vara med och bidra med din kunskap och erfarenhet så att det blir en dynamik och en ständig utveckling. Då vi är en avdelning i stark utveckling finns stora möjligheter till personlig utveckling som t. ex. deltagande i olika förbättringsarbeten. Det kan också hända att det blir aktuellt att möta patienter i deras hem i och med projektet Mobil Närvård samt delta i geriatriskt bedömningsteam på akuten. Vi arbetar också nära den palliativmedicinska enheten som vi ser som en naturlig del i livets slutskede.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut och som har ett genuint intresse för geriatrik. Du behöver kunna se utmaningen med en ökande andel äldre i samhället och ha en vilja att vara med och utveckla arbetssätt så att patienterna får det bästa omhändertagandet. Som person har du förmåga att se helhet, vill arbeta tvärprofessionellt i team och har en god samarbetsförmåga. Du är nyfiken flexibel, nytänkande och ser utmaningar som möjligheter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vid tillsvidareanställning medföljer en skyldighet att krigsplaceras.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Fysioterapeut/Sjukgymnast
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Geriatrik och palliativmedicin
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
2
Publicerad
2021-04-28
Ansök senast
2021-05-31
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

  • Maja Fröberg
    Avdelningschef avd. 36
    Telefon: 0455-73 56 31
    E-post: Maja Fröberg
  • Avdelningsexpedition
    Telefon: 0455-73 56 30

Ansökan

Referensnummer: A1026192
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?