Enterprisearkitekt till avdelningen för digitala strategier, Digitaliseringsenheten

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Digitaliseringsenheten har ett organisationsövergripande ansvar för omvärldsbevakning, planering, utveckling, kvalitet och analys inom området digitalisering och IT. Digitaliseringsenheten ska möta organisationens behov av digitalisering och IT-utveckling på strategisk och taktisk nivå genom att basera arbetet på organisationens värderingar, mål och utmaningar. På avdelningen för digitala strategier arbetar idag 10 personer och vi behöver nu förstärkning med ytterligare en enterprisearkitekt. Region Blekinge har en tydlig vision att verksamhetsutveckla genom digitalisering och kommande år kommer vi ta stora kliv in i en allt mer digitaliserad verksamhet både för medarbetare och medborgare. Ett led i detta är att vi byter vårt största produktionssystem/journalsystem för att möjliggöra en allt mer digitaliserad verksamhet. Med ett nytt produktionssystem skapar vi förutsättningar för att åstadkomma våra visioner och mål. En verksamhet som mer och mer kräver digitala verktyg för att den ska fungera och ett samhälle som ställer höga krav och förväntningar på moderna lösningar kräver dialog, insyn och egen valfrihet tillsammans med den tekniska utvecklingen. Vi behöver nu mer än någonsin beakta nya fastighetstekniska lösningar, moderna effektiva it-lösningar och plattformar, samt införa nya innovationer. För att vi ska skapa en framtid där verksamheten och medborgare ska se digitala möjligheter som en del av sin vård, kommunikation eller möjliggörare för en bättre hälsa så krävs en tydlig arkitekturell styrning.

Arbetsbeskrivning

Kunskapen om hur vårt digitala landskap hänger ihop och används är viktig. Enterprisearkitekten stödjer verksamheten genom att se verksamhetens behov i ett större sammanhang genom processer, organisation och teknik. Som redskap används en tydlig arbetsmetod med ett tillhörande arkitekturramverk. Enterprisearkitekten har det övergripande ansvaret att beskriva och utforma det taktiska och strategiska förändringar som krävs för att säkerställa en organisation i digital förändring. De ansvarar för att planera och ha en helhetssyn över organisationens förmågor. Som Enterprisearkitekt är det viktigt att förstå hur processer, organisation och teknik hänger ihop och samverkar, men också att kunna se lösningar på ett problemområde och göra det komplicerade enkelt. I arbetsuppgifterna ingår det att omsätta verksamhetens behov till en väl fungerande it-arkitektur som stödjer verksamhetsutvecklingen genom digitalisering. Andra arbetsuppgifter som ingår i rollen är ta fram arkitekturleverabler så som målarkitekturer, referensarkitekturer, strategier, styrande principer, gap-analyser samt att omvärldsbevaka inom verksamhetsutveckling och digitalisering.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning med inriktning inom it, eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du som söker arbetar eller har arbetat med it-arkitektur och har tidigare erfarenhet att etablera arkitektur i en större organisation. Du har stor förståelse för hur it bedrivs på ett effektivt och strukturerat sätt genom att använda vedertagna arkitekturmetoder. Det är meriterande om du har certifiering inom IT-arkitektur och har erfarenhet av att arbeta med TOGAF som ramverk. Likaså om du har flera års erfarenhet av större och komplexa tekniska lösningar inom IT-infrastruktur, systemutveckling och förvaltning. Vidare ser vi att det är meriterande om du har arbetat med begrepp, principer och metoder för utformning av it-arkitektur samt har goda kunskaper i analys, modellering och beskrivning av systemarkitektur. Som person är du självgående, har ett naturligt driv och engagemang samt har lätt för att samarbeta. Du kan leda arbetet i mindre grupper och få gruppens samlade energi att röra sig framåt mot det gemensamma målet. Du har en stark ansvarskänsla och trivs med att jobba i en föränderlig värld där du snabbt får sätta dig in i nya problem och teknologier. Du uttrycker dig väl både i tal och skrift, på både svenska och engelska. Vi förväntar oss att du håller dig kontinuerligt uppdaterad genom internt samarbete och omvärldsbevakning. Inom affärsområdet finns en värdegrund som alla ska känna till och arbeta utifrån. Tjänsten är placerad i Karlskrona, men resor förekommer inom hela Blekinge län, då sjukhusen är placerade på två orter. Vissa arbetsresor utanför länet förekommer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. All tillsvidarepersonal krigsplaceras i Region Blekinge.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Data/IT
Yrkeskategori
Enterprise Architect
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Regionstaben Digitaliseringsenheten
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning
Antal platser
1
Publicerad
2021-04-13
Ansök senast
2021-05-16
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Annelie Ivarsson
  Avdelningschef
  Telefon: 0455-73 68 05
 • Petter Åkesson
  Sveriges Ingenjörer
  Telefon: 0455-73 62 42
 • Bo Dahlén
  Enterprisearkitekt
  Telefon: 0455-73 62 17
 • Marie Johansson
  Verksamhetsarkitekt
  Telefon: 0455-73 62 52

Ansökan

Referensnummer: A1021504
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?