Samtalsterapeut till Ronneby rehab

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Primärvården omfattar Region Blekinges vårdcentraler, ungdomsmottagningar och sårcentrum. Blekingebor som blir sjuka vänder sig direkt till vårdcentralerna och får tillgång till hälso- och sjukvård som inte kräver sjukhusresurser. Vården ges i länets samtliga städer, på flera mindre orter och ibland i hemmen. Vårt mål är att vara en modern öppenvård där lagarbete och patienternas behov står i centrum. Ronneby rehabiliteringscenters lokaler ligger i de centrala delarna av Ronneby, i samma byggnad som Ronneby vårdcentral. Rehabenheten består av samtalsterapeuter, sjukgymnaster och arbetsterapeuter vilket innebär möjlighet att arbeta i team med specifik kompetens kring patienter med ett komplext vårdbehov. Vi har ett väl uppbyggt team för rehabiliteringsutredningar där även behandlande läkare deltar. Vårt upptagningsområde är patienter som tillhör vårdcentralerna i Ronneby, Kallinge och Bräkne-Hoby.

Arbetsbeskrivning

Vi strävar efter att hålla en hög tillgänglighet och god vårdkvalitet. Vår målsättning är korttidsbehandling under en begränsad period. Orsaker till samtalskontakt inom primärvården kan vara depression eller nedstämdhet, kris, stress, utmattningsreaktion, ångest, panik eller oro, sorg, psykosociala problem, sömnproblem, relationsproblem. Gruppbehandlingar kan förekomma likväl som du arbetar som ensam behandlare. Du kommer att ha kontinuerlig KBT fokuserad handledning var 14:e dag av extern handledare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad hälso-och sjukvårdspersonal, kurator/socionom eller har annan relevant utbildning/erfarenhet för tjänsten. Du har KBT-kompetens steg 1. Har du även KBT-kompetens steg 2 är det meriterande. Du bör vara van vid samtalsterapeutiska behandlingar och att göra egna bedömningar. Meriterande är tidigare arbete med liknande problemställningar. Vi ser gärna att du har bred yrkeserfarenhet, gärna med erfarenhet av somatisk och-eller psykiatrisk vård. Du har förmåga att arbeta flexibelt då arbetet kräver att du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Ronneby
Yrkesområde
Socialt arbete
Yrkeskategori
Samtalsterapeut
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Övrigt äldre: Primärvården
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enl. Överrenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2019-03-27
Ansök senast
2019-04-30
Läs mer
https://www.1177.se/Blekinge/Hitta-vard/Blekinge/Kontakt/Ronneby-rehabcenter/

Upplysningar

 • Marcus Bencker
  Avdelningschef
  Telefon: 0457-73 14 91
 • Marie Kranstedt
  Psykiatrisjuksköterska/KBT-terapeut
  Telefon: 0457-73 15 06
 • Patrik Cederholm
  Psykiatrisjuksköterska/KBT-terapeut
  Telefon: 0457-73 14 94

Ansökan

Referensnummer: A863410
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.