Arbetsterapeut till geriatrisk avdelning 36

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-årsperiod kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Avdelning 36 har 19 vårdplatser. Avdelningen har platser vigda åt ortopedpatienter, främst höftfrakturer, men det finns även platser för medicinsk vård. På avdelningen arbetar geriatriker, sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter tillsammans nära patienten. Vi arbetar i team där alla yrkeskategorier ingår för att tillsammans arbeta för patientens bästa. Vi är väl bemannade med två arbetsterapeuter och två fysioterapeuter på avdelningen, vilket innebär goda möjligheter att arbeta nära patienten. Avdelningen erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling utifrån just ditt intresse, exempelvis deltagande i förbättringsarbeten alternativt vidareutbildning såsom magisterutbildning. För tillfället pågår förbättringsarbeten kring patientcentrering under dygnets alla timmar. Som anställd har du tillgång till kostnadsfri friskvårdsanläggning samt friskvårdsbidrag. Du har även möjlighet att semesterväxla till fem extra semesterdagar varje år. "När jag ser hur våra patienter blir piggare för varje dag och till slut kan lämna avdelningen känns det riktigt bra. Vi som jobbar här inser att geriatrik är framtidens melodi." Ingela Abrahamsson, Leg. Sjuksköterska. Sommarkrönikör 2019.

Arbetsbeskrivning

Som Arbetsterapeut på Geriatriken i Karlskrona bidrar du med din yrkesspecifika kompetens i arbetet att rehabilitera våra mest sköra äldre. Du bedömer patientens utförandekapacitet såväl som kognitiv förmåga i samband med aktivitet. Vid behov utförs kognitiv bedömning med hjälp av bedömningsinstrument Mini Mental State Examination. I arbetet ingår att du som arbetsterapeut tillsammans med fysioterapeut bedömer behov av positionering vid både liggande och sittande position och instruerar övrig personal i utförande. Du ansvarar för hjälpmedelsförskrivning och utprovning av hjälpmedel, detta avser förflyttningshjälpmedel, småhjälpmedel, positionerande hjälpmedel såväl som tryckfördelande hjälpmedel. Som arbetsterapeut kommer du även instruera och utbilda avdelningens personal i förflyttningsteknik tillsammans med övrig rehabpersonal på avdelningen. Patientgruppen kräver en nära kommunikation med kommunens arbetsterapeuter för att möjliggöra en god planering inför patienternas hemgång. Utgångspunkten är att utifrån ett helhetsperspektiv se till hela patientens hälsotillstånd och livssituation för att på bästa sätt tillgodose patientens behov. "Har du läst annonsen ända hit och fortfarande är intresserad, så tycker VI att du ska söka till avdelning 36 och vårt glada rehabgäng!" Rehabteamet på Geriatriken Karlskrona.

Kvalifikationer

Vi söker en Legitimerad Arbetsterapeut. Du som söker ska ha ett genuint intresse för arbete med äldre och deras livssituation. Tidigare erfarenhet av arbete med dessa patienter och i team är meriterande, men inget krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och att personen vi söker har förmåga att främja god teamsamverkan.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Arbetsterapeut
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse.
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2020-03-19
Ansök senast
2020-04-12
Läs mer
https://www.1177.se/Blekinge/hitta-vard/kontaktkort/Geriatrisk-avdelning-36-Karlskrona/

Upplysningar

 • Frode Jadbrant
  Avdelningschef
  Telefon: 0455-735632
  E-post: Frode Jadbrant
 • Nickolas Persson
  Sveriges arbetsterapeuter
  Telefon: 0455-735635

Ansökan

Referensnummer: A941811
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.