Tandhygienist, Specialisttandvården Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Folktandvården är miljöcertifierad (ISO 14001) och en av två vårdförvaltningar i Region Blekinge. Verksamheten finns i hela länet, från Jämjö i öst till Sölvesborg i väst. Allmäntandvård bedrivs på 11 allmäntandvårdskliniker och specialisttandvård finns i Karlskrona och Karlshamn. Vår vision är ”Frisk mun för alla”. Det innebär att Folktandvården tar ansvar för folkhälsan genom att satsa på allt från förebyggande frisktandvård till förstklassig specialisttandvård. Vi står för tillgänglighet, moderna metoder och gott bemötande. Med kunskap, stolthet och glädje arbetar vi vidare – för fler friska munnar. Vi söker nu en tandhygienist till kliniken för parodontologi vid Blekingesjukhuset i Karlskrona. Vid avdelningen P3E bedrivs specialisttandvård för barn-ungdomar och vuxna inom området, pedodonti, parodontologi, protetik och endodonti. Avdelningen har 32 medarbetare och behandlar remitterade patienter från länets folktandvårds-och privattandläkare samt från sjukvården. I nära anslutning till P3E finns också specialiteterna käkkirurgi, odontologisk röntgendiagnostik, klinisk bettfysiologi och orofacial medicin.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten är placerad på kliniken för parodontologi som i dagsläget är bemannad med tre övertandläkare, två tandhygienister, två tandsköterskor samt en gemensam reception och steril för P3E. Som tandhygienist hos oss arbetar du framför allt med vuxna patienter remitterade till kliniken för parodontologi men också med vuxna och barn/ungdomar remitterade till övriga specialiteter inom P3E. Du kommer att få möjlighet att arbeta i team med våra specialisttandläkare, där du i samråd får ansvar för såväl undersökningar som parodontala behandlingar. Du kommer att ha tillgång till tjänsterum och kommer att erbjudas assistans av tandsköterska i samband med behandlingar. På avdelningen P3E bedrivs både intern och extern utbildning och här kommer du att få möjlighet att delta vid till exempelvis auskultationer, handledning av tandhygieniststudenter, handledning av tandsköterskestudenter och ST tandläkare. Du kommer också att kunna medverka i klinikens forskningsprojekt. Vi söker dig som är duktig på att skapa goda relationer till både patienter och medarbetare och som vill ingå i vår positiva och framgångsrika arbetsgrupp. Vårt mål är att behålla en arbetsplats med en hög grad av samhörighetskänsla och god kommunikation där vi utvecklas både som yrkesmänniskor och individer. Vi erbjuder dig: • Förmånlig veckoarbetstid • Introduktionsprogram • Goda utvecklingsmöjligheter • Individuella kompetensutvecklingsmedel • Massage & friskvård • Löneväxling mm

Kvalifikationer

Vi söker sig som är legitimerad tandhygienist. Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift samt datakunskaper är ett krav. Det är viktigt att du har initiativkraft och aktivt ansvarstagande när du arbetar hos oss. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är önskvärt. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Tandhygienist
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Folktandvården
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar fortlöpande urval vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång.
Antal platser
1
Publicerad
2020-09-11
Ansök senast
2020-10-15
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Göran Palm
  Avdelningschef
  Telefon: 0455-73 10 89
  E-post: Göran Palm
 • Ingmari Österström
  Administrativ samordnare
  Telefon: 0455-73 10 89
  E-post: Ingmari Österström
 • Ann-Britt Mårtensson
  SRAT
  Telefon: 0455-73 10 89

Ansökan

Referensnummer: A973875
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.