Avdelningschef till kök- och restaurang i Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Regionservice uppdrag är att utveckla och leverera stöd och servicetjänster till alla verksamheter i Region Blekinge. Vår verksamhet är organiserad i basenheter med ansvar för fastigheter, IT, kost, städ och logistik. I förvaltningen finns också administrativt stöd inom ekonomi, personal och lön. Enheten för logistik och måltidsservice är en av fem basenheter som är organiserade under Regionservice med ca 130 medarbetare totalt för basenheten. Basenheten består av avdelningar inom kök och restaurang, café och butik, transport, vaktmästeri, personalkläder samt en resursenhet som även innefattar vårdnära servicetjänster. Kök och restaurang i Karlskrona har som huvudsakligt uppdrag att laga mat till patienter inom Region Blekinge. Dessutom lagas mat till personalrestaurangen på sjukhuset som under normalt läge även är öppen för allmänheten. I vår verksamhet jobbar vi för hållbara måltider på flera sätt, till exempel är vi KRAV-certifierade på nivå två. Karlskronas kök är ett centralkök där ca 30 medarbetare arbetar. Här tillagas 600 - 800 portioner dagligen. Vår arbetsplats präglas starkt av samarbete och ett hälsofrämjande arbetssätt. Vi söker nu en ny avdelningschef till Kök- och restaurang i Karlskrona.

Arbetsbeskrivning

Övergripande för tjänsten är att utveckla och ansvara för avdelningen Kök och restaurang i Karlskrona samt ha ett nära samarbete med övrig måltidsverksamhet i basenheten. I rollen som avdelningschef ansvarar du för verksamhet, ekonomi och personal. Avdelningschefen ska genom ständigt förbättringsarbete, verka för att se till verksamhetens, medarbetarens och kundens bästa. Du ingår i basenhetens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten ska du ha relevant högskoleutbildning, gärna som kostekonom eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Vidare har du administrativ förmåga med god datakunskap samt förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi söker dig som ser möjligheter i förändring och utveckling, men som också har förmågan att snabbt kunna ställa om efter nya förutsättningar och kommunicera på ett situationsanpassat sätt. Du ska vara drivande och ha förmåga att kunna leda, planera och prioritera verksamheten och omsätta önskemål till lösningar. Som person är du noggrann, ansvarstagande, handlingskraftig och ser till helheten. Vi söker dig som har förmågan att motivera till utveckling av verksamheten samt ta tillvara på medarbetarnas kompetens med fokus mot uppsatta mål. Du ska ha dokumenterad ledarskapserfarenhet där personal- och ekonomiansvar har ingått och det är meriterande om du har det inom den senaste femårsperioden. Det är positivt om du har erfarenhet av ledarskap inom region eller annan offentlig verksamhet. Kunskap inom verksamhetssystemet Matilda är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Avdelningschef, landsting
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Regionservice Enheten för logistik och måltidsservice
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Individuell lönesättning tillämpas
Antal platser
1
Publicerad
2021-02-15
Ansök senast
2021-03-07
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Ann Petersson
  Verksamhetschef
  Telefon: 0455-73 43 10
 • Susanne Johansson
  Kommunal
  Telefon: 0455-73 66 59
 • Roger Ahlér
  Vision
 • Anders Johnsson
  Saco
  Telefon: 0455-73 42 01

Ansökan

Referensnummer: A1007476
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?