E-hälsostrateg till avdelningen för e-tjänster, Digitaliseringsenheten

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Arbetet med att främja hälsa och ge vård till Blekinges invånare leds av regiondirektören. Till sin närmaste hjälp har regiondirektören en stab som på ett övergripande plan leder, stödjer, utvecklar och följer upp regionens verksamhet. Staben ger också stöd till regionens politiska ledning.

Arbetsbeskrivning

Som medarbetare på avdelningen för e-tjänster kommer du framför allt att arbeta med utveckling och samordning av Regionens övergripande e-hälsoarbete. E-hälsa handlar om hur vi förbättrar informationshantering med hjälp av bland annat e-tjänster. Din uppgift är att planera för, främja och stötta såväl utveckling, som införande, användning och nytta av nationella rutiner, riktlinjer och tjänster inom e-hälsoområdet. E-hälsoarbetet har stor bredd och innebär regional och nationell samverkan. Du bedriver omvärldsbevakning, kartlägger och analyserar individens, personalens och beslutsfattarnas behov av stöd och e-tjänster. Dina slutsatser omsätter du tillsammans med dina kollegor till strategi, handlingsplan och verkställighet med särskild tyngdpunkt på Regionens framtida utmaningar. Genom dina kunskaper kring hälso-och sjukvård, IT och e-hälsa samordnar du hälso- och sjukvårdens behov med de möjligheter IT kan skapa. Du är en drivande utvecklingsledare som utifrån politiska prioriteringar och verksamhetens mål tar initiativ till och utvecklar olika frågor som bidrar till ökad måluppfyllelse. Du har förmåga att leda komplexa projekt i en politiskt styrd organisation. Du kommer vara representant från Region Blekinge mot Inera.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning inom hälso- och sjukvården och/eller högskoleutbildning i e-hälsa. Utbildning inom informationsteknologi, processutveckling och verksamhetsmodellering liksom erfarenheter av e-hälsorelaterat arbete inom hälso- och sjukvården är meriterande. Det är också en fördel med generella erfarenheter av utvecklingsarbete inom vård och IT, erfarenhet av samverkan i olika nationella nätverk och forum. Det är bra om du känner till förvaltningsmetoden PM3, som Region Blekinge tillämpar. Vi ser gärna att du är självgående, har ett naturligt driv och engagemang samt har lätt för att samarbeta. Du kan leda arbetet i mindre grupper och få gruppens samlade energi att röra sig framåt mot det gemensamma målet. Vidare har du en stark ansvarskänsla och trivs med att jobba i en föränderlig värld där du snabbt får sätta dig in i nya problem och teknologier. Du uttrycker dig också väl både i tal och skrift, på svenska och engelska. Vi förväntar oss att du håller dig kontinuerligt uppdaterad genom internt samarbete och omvärldsbevakning. I Region Blekinge finns en värdegrund som alla ska känna till och arbeta utifrån. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tjänsten är placerad i Karlskrona, men resor förekommer inom hela Blekinge län, då sjukhusen är placerade på två orter. Vissa arbetsresor utanför länet kan förekomma.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Data/IT
Yrkeskategori
IT-strateg
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Regionstaben Digitaliseringsenheten
Omfattning
Heltid
Tillträde
Snarast
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning, ange löneanspråk i ansökan.
Antal platser
1
Publicerad
2019-09-20
Ansök senast
2019-10-20
Läs mer
https://regionblekinge.se/jobba-hos-oss/lediga-jobb.html

Upplysningar

  • Katarina Sulasalmi
    Avdelningschef för e-tjänster
    Telefon: 0455-73 40 51
  • Bo Dahlén
    Vision
    Telefon: 0455-73 62 17

Ansökan

Referensnummer: A903424
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.