Biomedicinsk analytiker till avdelningen för klinisk patologi

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet. Avdelningen för klinisk patologi och cytologi på Blekingesjukhuset söker en ny medarbetare för ett längre vikariat som biomedicinsk analytiker. Vår medarbetare planerar att vara föräldraledig från maj och vi söker dig som vill vara en del i vår arbetsgrupp under hennes ledighet. Avdelningen är en länsövergripande enhet inom Laboratoriemedicin i Blekinge. Inom klinisk patologi och cytologi är cancerdiagnostik vårt största arbetsområde, men vi ansvarar även för punktionsmottagning samt obduktion och bårhusverksamhet. På vår enhet arbetar cirka 25 personer vilka utgörs av biomedicinska analytiker, cytodiagnostiker, läkare, medicinska sekreterare och bårhustekniker.

Arbetsbeskrivning

Hos oss är det viktigt att både kunna arbeta självständigt samtidigt som du arbetar bra i en grupp. Arbetet inom laboratoriet består huvudsakligen av vanligt förekommande arbetsuppgifter på ett kliniskt patologi laboratorium såsom nedläggning, utskärning, snittning, färgning men även immunhistokemi och specialistutskärning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad legitimerad biomedicinsk analytiker eller blir färdigutbildad/legitimerad inom kort. Det är viktigt att du är noggrann, kvalitetsmedveten, flexibel och ansvarskännande. Du har lätt för att samarbeta och tillför glädje i arbetsteamet men trivs också med självständigt arbete. En positiv inställning till verksamhetsutveckling och förbättringsarbete värderas också högt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Naturvetenskapligt arbete
Yrkeskategori
Biomedicinsk analytiker
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Medicinsk service Laboratoriemedicin
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Varaktighet
6 månader eller längre
Antal platser
1
Publicerad
2019-02-10
Ansök senast
2019-03-03
Läs mer
https://regionblekinge.se/om-region-blekinge.html

Upplysningar

  • Jessica Isaksson
    Tf avdelningschef klinisk patologi och cytologi
    Telefon: 0455-73 49 43
  • Sadbere Maxhuni
    Vårdförbundet
    Telefon: 0455-73 49 46

Ansökan

Referensnummer: A850187
Ansök

Övrig information

Vikariat med chans till förlängning. Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.