Avdelningschef till mottagningarna på Ortopedkliniken

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-årsperiod kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Ortopedkliniken bedriver verksamhet i Karlshamn och Karlskrona. Kliniken består av en mottagning, två slutenvårdsavdelningar, ortopedtekniskt centrum och vårdadministration. Samtliga enheter finns representerade på båda orterna och vi är cirka 170 anställda. Det är viktigt för oss med goda arbetsförhållanden och vi strävar efter att skapa en god arbetsmiljö, samarbete och utveckling för våra medarbetare både inom och utom kliniken. På mottagningsenheterna i Karlshamn och Karlskrona har vi läkarmottagningar för remiss- och återbesök. Här sker också uppföljning av akuta tillstånd, oftast styr bostadsorten vilken enhet man blir kallad till. Vi har även separata sjuksköterskemottagningar på båda enheterna, där vi framför allt handlägger patienter med frakturer, postoperativa kontroller och olika typer av sår. Klinikens produktionsplaneringsteam som arbetar med att planera klinikens löpande verksamhet som mottagningar och operationer tillhör ortopedmottagningen och är placerad i Karlskrona. De yrkeskategorier som du har anställda på mottagningen är 19 sjuksköterskor och en undersköterska varav 13 i Karlskrona och 7 i Karlshamn. Då du är chef för en mottagning som är placerad på två fysiska platser innebär det att du kommer att arbeta både i Karlshamn och Karlskrona.

Arbetsbeskrivning

Nuvarande avdelningschef ska gå i pension efter många år på kliniken, vi söker nu någon som vill ta över denna roll. Som avdelningschef är din uppgift att planera, leda och utveckla mottagningarna utifrån verksamhetens mål. Du kommer att ha huvudansvaret för personal, ekonomi och arbetsmiljö på avdelningen. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i klinikens ledningsgrupp, vilket innebär att du är engagerad i hela klinikens resultat och utveckling. I uppdraget ingår även att utveckla samarbetsformerna med andra vårdenheter såväl inom som utanför kliniken. Förordnandet som avdelningschef är tidsbegränsat och kombineras med en tillsvidareanställning inom din grundprofession.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskole- eller universitetsutbildning, gärna inom vårdsektorn. Dokumenterad chefserfarenhet är meriterande, likaså chefsutbildning. Du ska ha intresse och förmåga att bedriva ett aktivt och lyhört ledarskap. Du drivs av att jobba målmedvetet i en dynamisk miljö med högt tempo och uppskattar de möjligheter till relationsskapande och samarbete som ledarskapet ger. Du bygger ditt ledarskap på att skapa ett ömsesidigt förtroende gentemot medarbetarna samtidigt som du inte är rädd för att delegera när det är nödvändigt. Du har förmåga att entusiasmera dina medarbetare samt verka för en god arbetsmiljö. Du stimuleras av nya utmaningar och vill initiera och driva förändrings- och utvecklingsarbete. Du kan konsten att motivera andra och har förmåga att se helheten. Du är en god ambassadör ut i verksamheten. Vi lägger stor vikt vid dina personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Specialiserad vård Ortopedkliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse Urval och intervjuer sker fortlöpande
Varaktighet
Tillsvidare
Antal platser
1
Publicerad
2020-08-21
Ansök senast
2020-09-20
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Lena Hermansson
  Klinikkoordinator
  Telefon: Via växel 0454-73 10 00
 • Carina Svensson
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-734903
 • Anna Håkansson
  Vårdförbundet
  Telefon: 0454-732434

Ansökan

Referensnummer: A970379
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.