Avdelningschef till Thorax intensivvårdsavdelning, Thoraxcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Thoraxcentrum ger Blekinge och Kronobergs invånare tillgång till högspecialiserad hjärtkirurgisk- och lungkirurgisk sjukvård. Thoraxcentrum har ca 200 medarbetare och är en multidisciplinär klinik, med vårdavdelningar, mottagningsverksamhet, operationsverksamhet, intensivvårdsavdelning och röntgenavdelning. Allt inom egna kliniken. Inom kliniken bedrivs utöver den högspecialiserade hjärt- och lungkirurgin, högspecialiserad och specialiserad vård inom områdena invasiv elektrofysiologi, pacemaker, ICD/CRT, invasiv kardiologi/PCI och TAVI. Thorax intensivvårdsavdelning (THIVA) har 5 vårdplatser med verksamhet dygnet runt, elektiv och akut. I dagsläget arbetar ca 25 stycken IVA-sjuksköterskor och en undersköterska på THIVA. Vi samarbetar i team med narkosläkare, kardiologer och kirurger. Vårt huvudsakliga uppdrag är att vårda patienter som genomgått hjärt- och lungoperationer. Upptagningsområdet för den högspecialiserade vården motsvarar ca 330 000 invånare.

Arbetsbeskrivning

Avdelningschefen har ansvaret för verksamhet, personal och ekonomi på THIVA, Thoraxcentrum i Karlskrona. Vi söker en avdelningschef som har förmåga att stimulera till utveckling av verksamheten och medarbetarnas kompetens, som verkar för ett öppet klimat och härigenom är synlig i verksamheten. Du verkar för ett gott arbetsklimat inom avdelningen. Chefskapet är tidsbegränsat men kombinerat med en tillsvidareanställning i din grundprofession.

Kvalifikationer

Du bör ha chefserfarenhet, vara lyhörd, rak och tydlig i ditt ledarskap. God social kompetens och samarbetsförmåga är en förutsättning liksom en helhetssyn på klinikens verksamhet. Du är högskoleutbildad med erfarenhet från hälso- och sjukvård. En yrkesbakgrund inom hjärtsjukvård eller intensivvård är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde efter överenskommelse
Antal platser
1
Publicerad
2019-05-07
Ansök senast
2019-06-08
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

  • Dada Merdan
    Verksamhetschef Thorax
    Telefon: 0455-73 51 33
  • Eva-Lotta Lindell
    Vårdförbundet Thorax
    Telefon: 0455-73 10 00 (vxl)

Ansökan

Referensnummer: A875621
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.