Specialistläkare/överläkare till Röntgenkliniken

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Röntgenkliniken på Blekingesjukhuset har verksamhet i såväl Karlskrona som Karlshamn. Upptagningsområdet omfattar 150 000 invånare och vi genomför cirka 110 000 undersökningar per år. På kliniken arbetar 19 läkare varav 4 är ST-läkare. Kliniken har de flesta förekommande modaliteter såsom konventionell röntgen, ultraljud, datortomografi, MR (två 1,5 T och en 3 T) och SPECT-CT. Mammografiverksamhet bedrivs också på kliniken. Mellan kl. 22.00 till 07.00 (alla dagar) granskar TMC Sydney röntgenklinikens produktion.

Arbetsbeskrivning

Arbetet omfattar de flesta vanligt förekommande arbetsuppgifter inom allmänradiologi, som konventionell röntgen, CT, ultraljud, genomlysning och basal intervention som dräninläggningar och nefrostomier. I arbetet ingår handledning av ST läkare och ibland även av auskulterande AT läkare. Jour/beredskap under kvällar och helger ingår i uppdraget, mellan kl. 22.00 och 07.00 har du bakjour/beredskap i hemmet. Du kommer huvudsakligen att arbeta i Karlskrona men kommer också att ingå i bemanningen i Karlshamn. Det finns möjlighet till fast placering på röntgenavdelningen i Karlshamn om så önskas. Vi använder SECTRA RIS/PACS.

Kvalifikationer

Du är legitimerad läkare med specialistkompetens inom radiologi. Kompetens inom MR och/eller nuklearmedicin är en fördel. Du är en trygg och stabil person med god samarbetsförmåga och ett strukturerat arbetssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet varvid provanställning kan komma att tillämpas. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Specialistläkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Medicinsk service Röntgenkliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
2
Publicerad
2021-10-05
Ansök senast
2021-10-31
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Anders Bolin
  Verksamhetschef Röntgenkliniken
 • Malin Cullin
  Överläkare och medicinsk rådgivare
  Telefon: 0455-73 50 63
 • Marie Tidstrand
  Blekinge Läkarförening
  Telefon: 0455-73 50 74

Ansökan

Referensnummer: A1059069
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?