Ställföreträdande avdelningschef, avd 58

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet. Rehabiliteringskliniken bedriver verksamhet på Blekingesjukhusets båda orter. Rehabiliteringskliniken organiserar Blekingesjukhusets strokeenheter, specialist- och smärtrehabilitering. Vi ger länets invånare tillgång till specialiserad rehabiliteringsverksamhet inom både sluten- och öppenvård. Avdelning 58 i Karlskrona är en strokeenhet med 22 vårdplatser. Avdelningen har förutom ett uppdrag att ta hand om strokepatienter från det mest akuta omhändertagandet vid räddahjärnan-larm till rehabilitering, också uppdrag att vårda patienter med neurologisk sjukdom respektive njursjukdom. Arbetet på avdelningen sker i team med patienten i fokus. Teamen består av läkare, sjuksköterska, undersköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast, logoped samt kurator.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill vara med och forma avdelning 58 och rehabiliteringskliniken in i framtidens hälso- och sjukvård. Vill du veta mer om vad detta innebär så är du mycket välkommen att ringa oss! I uppdraget som ställföreträdande avdelningschef kommer bland annat att ingå personalbemanning, koordinering och att delta i planeringen och utvecklingen av avdelningen. Viss fördelning av arbetsuppgifter kommer att ske mellan dig och avdelningschefen. När avdelningschefen är frånvarande är det du som går in som ersättare. Rollen innebär att du kombinerar arbete i din grundprofession med arbete som ställföreträdande avdelningschef. Förordnandet som ställföreträdande avdelningschef är tidsbegränsat (med möjlighet till förlängning) och kombineras med en tillsvidareanställning inom ditt eget yrkesområde. Vi ger dig möjlighet till personlig utveckling och deltagande i Region Blekinges chefsprogram för ställföreträdande chefer. Du erbjuds också intern- och externutbildning inom verksamhetens olika områden. Varmt välkommen till oss på 58:an!

Kvalifikationer

Den vi söker är legitimerad sjuksköterska eller utbildad undersköterska och har flerårig erfarenhet från sitt yrke. Du har förmågan att entusiasmera andra och aktivt bidra till en god arbetsmiljö. Du är öppen för förändringar och trivs med att arbeta i en ledande funktion. Som person är det viktigt att du är lyhörd och tydlig. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är noggrann och kan organisera och prioritera arbetet på ett effektivt och strukturerat sätt. Du ser och tar tag i saker på eget initiativ. Uppdraget förutsätter att du är skicklig i att kommunicera och har god samarbetsförmåga. Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga, flexibilitet och goda ledaregenskaper.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Rehabiliteringskliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Vi intervjuar intressanta kandidater löpande och kan komma att tillsätta tjänsten före sista ansökningsdag.
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2019-01-30
Ansök senast
2019-02-24
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer: A846179
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.