Avdelningschef till Rödeby vårdcentral

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Primärvården omfattar Region Blekinges vårdcentraler, ungdomsmottagningar och sårcentrum. Blekingebor som blir sjuka vänder sig direkt till vårdcentralerna och får tillgång till hälso- och sjukvård som inte kräver sjukhusresurser. Vården ges i länets samtliga städer, på flera mindre orter och ibland i hemmen. Vårt mål är att vara en modern öppenvård där lagarbete och patienternas behov står i centrum. Rödeby vårdcentral är en av de offentliga vårdcentralerna som ingår i hälsoval Blekinge. På vårdcentralen är vi 20 medarbetare i olika professioner som arbetar tillsammans för att möta våra 6500 listade patienter. Här möter du allt från små barn till våra äldre medborgare. Vårdcentralen ligger i nära anslutning till buss för bra pendlingsmöjligheter. Rödeby vårdcentral är miljöcertifierad.

Arbetsbeskrivning

Ditt uppdrag är att erbjuda och tillhandahålla första linjens sjukvård till befolkningen med uppdrag att ge en god och säker vård. Förutom ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar vill vi att du aktivt medverkar till utveckling inom hela verksamhetsområdet. För att stötta och utveckla dig i ditt ledarskap erbjuder Region Blekinge en introduktionsutbildning samt chefsutbildning via vår ledarskapsakademi. Vidare har du flera kompetenta stödfunktioner som stöttar dig i ditt arbete. Du ingår i en ledningsgrupp tillsammans med verksamhetschef och två avdelningschefer - där vi har ett prestigelöst och öppet klimat samt känner arbetsglädje tillsammans. Lyhördhet, positivitet och teamarbete är nyckelord i vår verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant kandidatexamen. Chefserfarenhet som innefattat ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar - är meriterande och har du dessutom denna inom primärvård är det en fördel. Som avdelningschef utövar du ett personcentrerat, kommunikativt och nära ledarskap, vilket innebär att du har ett coachande förhållningssätt där du motiverar, inspirerar och stöttar dina medarbetare. Det är viktigt för dig att ta tillvara på medarbetares och kollegors kompetenser och erfarenheter. Du motiveras av tydligt definierade mål och har förmågan att omvandla dessa till en konkret handling. För att passa in i vår grupp ser vi att du är samarbetsorienterad och prestigelös där du gärna delar dina erfarenheter med andra. Vidare vill vi att du visar stort engagemang för ditt uppdrag och vill utveckla framtidens primärvård tillsammans med oss. Detta gör du genom att söka och ta fasta på möjligheter att tänka nytt, och kan omsätta dina idéer i praktiken. Att arbeta som avdelningschef inom primärvården innebär bland ett högt tempo, därför är det viktigt att du snabbt kan sätta dig in i komplexa situationer där du visar handlingskraft och är trygg med att fatta beslut. VI lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse.
Lön
Individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2020-03-17
Ansök senast
2020-04-05
Läs mer
https://www.1177.se/Blekinge/hitta-vard/kontaktkort/Rodeby-vardcentral-Rodeby/

Upplysningar

 • Boris Svensson
  Verksamhetschef
  E-post: Boris Svensson
 • Du når våra fackliga representanter via vår växel
  Telefon: 0455-731000
 • Camilla Perland
  Vårdförbundet
  Telefon: 072-4523379
  E-post: Camilla Perland

Ansökan

Referensnummer: A939318
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.