Kurator till Smärtrehab, Rehabiliteringskliniken Karlshamn

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Rehabiliteringskliniken organiserar Blekingesjukhusets strokeenheter. Smärtrehab och Cancerrehab, som tillhör Specialistrehab (öppenvården), har team både i Karlshamn och i Karlskrona. Vi söker nu en socionom med steg 1 inom KBT till ett av våra team i Karlshamn.

Arbetsbeskrivning

Smärtrehabilitering i Blekinge är en väl etablerad verksamhet med goda resultat som håller i sig över tid. Nu söker vi en stegutbildad kurator till ett av våra smärtteam i Karlshamn. Teamet är ett multimodalt team består av läkare, sjuksköterska, medicinsk sekreterare, arbetsterapeut, sjukgymnast, socionom, undersköterska. Du träffar patienterna både individuellt och i grupp, tillsammans med en teamkollega eller själv. Vi har ett genomgående beteendeinriktat och kognitivt förhållningssätt. Du kommer att ha egna patientkontakter, men även tillsammans med andra teammedlemmar samt hålla patientutbildningar/föreläsningar på våra hanteringskurser. Du erbjuds ett spännande arbete med stora utvecklingsmöjligheter och härliga kollegor. Tjänsten är placerad i Karlshamn. Inom rehabiliteringskliniken har vi en processorganisation för vårt rehabiliteringsarbete. Det är ett länsövergripande ansvar på specialistnivå. Vi samverkar över länet och driver tillsammans vårt verksamhet och kvalitets arbete. Vi är stolta över vårt arbete och vill gärna träffa dig som gillar utmaningar, trivs med det nära teamarbetet och är intresserad av patientgruppen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är socionom med grundutbildning i psykoterapi/ KBT. Vi ser gärna att du har några års klinisk erfarenhet samt erfarenhet av ACT. Goda språkkunskaper i svenska är ett krav, då du kommer att kommunicera med patienter, närstående, kollegor och i vissa fall myndigheter i såväl tal som skrift. Vidareutbildning inom smärtområdet är önskvärt. Önskvärt är också att du har erfarenhet av teamarbete, bedömning/utredning, grupp- och individuell behandling av patienter med långvarig problematik. Du uppskattar att arbeta i team, är flexibel och har intresse för patientgrupperna. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Socialt arbete
Yrkeskategori
Kurator
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast, efter överenskommelse.
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2020-01-03
Ansök senast
2020-01-31
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Marie Kantermo
  Avdelningschef Specialistrehab
  Telefon: 0455-73 49 79
 • Annelie Ström
  Psykoterapeut
  Telefon: 0454-73 24 68
  E-post: Annelie Ström

Ansökan

Referensnummer: A925375
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.