Miljö- och hållbarhetschef till Kansliavdelningen

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Arbetet med att främja hälsa och ge vård till Blekinges invånare leds av regiondirektören. Till sin närmaste hjälp har regiondirektören en stab som på ett övergripande plan leder, stödjer, utvecklar och följer upp Region Blekinges verksamhet. Staben ger också stöd till Region Blekinges politiska ledning. Den utannonserade tjänsten är placerad på Regionstabens kanslienhet som består av ca 20 medarbetare. Tjänsten innebär att vara funktionsansvarig för miljö- och hållbarhet och innebär inte något personalansvar. Kanslienheten arbetar med den politiska ärendeprocessen och ger administrativt stöd till den politiska organisationen. Enheten ansvarar för registraturet, d.v.s. postöppning, registrering av handlingar och fördelning av ärenden inom Region Blekinge samt arkivfrågor. Inom kanslienheten finns också administrativt stöd till regionråden, regiondirektören samt andra tjänstepersoner. Region Blekinges juridiska expertis och det strategiska ledningsansvaret för funktionsområdena miljö-och hållbarhet samt säkerhet och krisberedskap tillhör också kanslienheten.

Arbetsbeskrivning

Som miljö- och hållbarhetschef vid Region Blekinge har du det övergripande funktionsansvaret för att leda och utveckla miljö- och hållbarhetsarbetet. Folktandvården och primärvården är certifierade enligt ISO 14001:2015 och i din roll ingår att, tillsammans med verksamheten, utveckla det systematiska miljö- och hållbarhetsarbetet såväl för de certifierade verksamheterna som för övriga verksamheter i Region Blekinge. Arbetet är omväxlande och utöver att driva och utveckla det systematiska arbetet med miljö- och hållbarhetsfrågor kommer du hantera såväl tillståndsfrågor, fungera som stöd till verksamhet och politik i olika frågor samt representera Region Blekinges miljö- och hållbarhetsarbete externt. Du samverkar med miljöstrateger, miljöcontroller, miljösamordnare och miljöingenjörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning på magisternivå inom hållbarhet, miljö eller motsvarande. Du har tre års arbetslivserfarenhet inom relevant område samt erfarenhet från en miljöcertifierad verksamhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation eller tidigare erfarenhet av en roll som exempelvis miljörevisor. För att lyckas i denna roll söker vi dig med förmåga att samarbeta med andra för att stödja verksamhetens miljö- och hållbarhetsarbete och göra hållbarhet till en naturlig del i verksamhetens dagliga arbete. Du trivs med att arbeta strukturerat, men ändå flexibelt och i ett högt tempo. Du har förmåga att överblicka komplexa sammanhang och kunna växla mellan helhets- och detaljnivå. Du är kommunikativ och har en förmåga att delegera, ge ansvar och tydliga uppdrag, samt engagera dina kollegor. Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper, för att både du och vi ska trivas med att arbeta tillsammans.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Miljöchef
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Regionstaben Kanslienheten
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Individuell lönesättning
Antal platser
1
Publicerad
2021-02-09
Ansök senast
2021-03-07
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Helene Håkansson
  Kanslichef
  Telefon: 0455-73 40 30
 • Stefan Österström
  Avdelningschef
  Telefon: 0455-735366
 • Ingla Blåder
  Vision
  Telefon: 0455-73 62 28
  E-post: Ingla Blåder
 • Farhad Haddad Nik
  SACO
  Telefon: 0455-73 62 43
  E-post: Farhad Haddad Nik

Ansökan

Referensnummer: A1006096
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?