Vi söker verksamhetschef till akutkliniken

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-årsperiod kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Region Blekinge erbjuder dig delaktighet i spännande utvecklingsarbete med skapande av nära vård där kärnan är att förflytta vård från sjukhuset till invånarens närhet med förstärkning av mobila insatser och vård i hemmet. I målbilden har närsjukvårdsteamet ansvar för kontinuitet och koordination av sjukvården för Blekinges invånare. Parallellt genomförs utveckling av kunskapsbaserade vårdprocesser i nära samverkan med de invånare vi är till för. Målet är att arbeta med tidiga och förebyggande insatser och att kunna erbjuda digitala alternativ. Akutkliniken är en del av nära vård inom hälso- och sjukvården och en ledande del av utvecklingen mot en ny, modern sjukvård. Akutkliniken har drygt 270 medarbetare fördelade på akutmottagning i Karlskrona, akutavdelning i Karlshamn samt ambulanssjukvård och vårdadministration. Ambulanssjukvården bemannar även satellitstationer i Ronneby, Sölvesborg och Olofström. Som verksamhetschef har du fem direktrapporterande avdelningschefer. Utvecklingsarbetet inom Akutkliniken är ständigt pågående och verksamheten har de senaste åren infört bedömningsbilar, lättvårdsambulanser, mobila team samt uppstart av akutavdelningen i Karlshamn. Ambulansverksamheten har under hösten flyttat in i en nybyggd ambulansstation i Karlshamn och en ny ambulansstation i Karlskrona är under uppförande med beräknad invigning 2021. Arbetet med akutmottagningens patientinflöde är under ständig utveckling och just nu pågår planering kring uppförande av ett helt nytt sjukhusblock som kommer att inhysa bland annat en helt nybyggd akutmottagning i Karlskrona.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill vara med och utveckla nära vård och leda akutkliniken i framtidens hälso- och sjukvård. Som verksamhetschef är din huvuduppgift att strategiskt leda utvecklingen av akutsjukvården inom nära vård utifrån ett personcentrerat förhållningssätt och processorienterat arbetssätt. Du arbetar tillsammans med hälso-och sjukvårdschefen och andra verksamhetschefer med övergripande utvecklingsuppdrag. På akutkliniken leder och ansvarar du för medarbetare, ekonomi och den kliniska verksamheten. Du har förmåga att engagera och inspirera dina medarbetare och vara en drivande kraft i utvecklingen. Med ett stort antal medarbetare som arbetar både pre- och interhospital krävs ett strukturerat samarbete i de olika processerna. Vi ger dig möjlighet till personlig utveckling och deltagande i Region Blekinges chefsprogram. Du erbjuds också intern- och externutbildning inom verksamhetens olika områden. Tjänsten som verksamhetschef är ett tidsbegränsat förordnande och kombineras med en tillsvidareanställning inom ditt eget yrkesområde.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som har ett ledarskap som präglas av engagemang, tydlighet och lyhördhet kombinerat med god ekonomisk kunskap. Du ska ha akademisk utbildning, eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig, och erfarenhet från liknande arbete och ledarskap. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är noggrann och kan organisera och prioritera arbetet på ett effektivt och strukturerat sätt. Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga och goda ledaregenskaper.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2020-01-09
Ansök senast
2020-02-09
Läs mer
https://regionblekinge.se

Upplysningar

  • Lars Gelander
    Hälso- och sjukvårdschef
  • Fackliga
    Nås via växeln
    Telefon: 0455-73 10 00

Ansökan

Referensnummer: A926079
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.