Lärare i engelska/samhällskunskap till Blekinge folkhögskola i Bräkne-Hoby

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Region Blekinge är huvudman för Blekinge folkhögskola. Vi vänder oss till studerande som vill fördjupa sitt samhälls-och kulturintresse, skaffa sig behörighet eller en helt ny yrkesutbildning. Vi har Allmän kurs på grundskolenivå med inriktning, Kultur- och Natur, Vård- och Omsorg samt Kock-Måltidsbiträde, Allmän kurs på gymnasienivå med inriktning, Kultur- och Natur och Vård- och Omsorg samt Kock-Måltidsbiträde, Allmän kurs Naturvetenskapligt basår. Våra särskilda kurser är Berättar- och Teaterlinjen, Fiskevårdslinjen, Konstlinjen, Låtskrivarlinjen, Kock- och måltidsbiträdeslinjen, Måltidsbiträdeslinjen svenska som andra språk, Textillinjen, Natur- och kulturguideslinjen och vi har också Dramapedagogutbildningen, en tvåårig yrkesutbildning. En annan populär verksamhet är vår seniorverksamhet som lockar seniorer till en mängd olika kurser. Våra kurser vänder sig till alla som är intresserade. Studierna kan leda till behörighet på grundskole- och gymnasienivå. Utbildningarna bygger på deltagarnas erfarenheter och förutsättningar och stödjer ett frivilligt och aktivt sökande efter kunskap och bildning. Skolan har 50 anställda varav ca 30 är lärare. Antalet studerande kan variera mellan 100-250 olika dagar. Skolan har även ett internat för studerande- och konferensgäster.

Arbetsbeskrivning

Du planerar, genomför och utvärderar det pedagogiska arbetet samt verkar för en trygg och stimulerande arbetsmiljö i samarbete med övrig personal. Du initierar såväl som aktivt medverkar i olika aktiviteter arrangerade för deltagarna i anslutning till lektionstid.

Kvalifikationer

Vi söker en pedagog med gedigen erfarenhet/utbildning inom engelska och samhällskunskap, på gymnasienivå, företrädesvis med folkhögskolelärarexamen. Vi ser gärna att du är genuint intresserad av att lära ut och se elever/deltagare utvecklas. Du är bekväm i att ta egna initiativ och har god förmåga att strukturera, planera samt organisera det pedagogiska arbetet. Det är meriterande om du har kunskaper inom folkbildning och erfarenhet av distans/semidistans undervisning. Vår undervisning sker på svenska och du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du bör vara flexibel, ha god samarbetsförmåga samt vara lyhörd, tydlig och lösningsorienterad. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Kvällstjänst kan förekomma. B-körkort fordras.

Fakta om tjänsten

Kommun
Ronneby
Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Yrkeskategori
Folkhögskolelärare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Regional utveckling, kultur och bildning Blekinge Folkhögskola
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: Efter överenskommelse. Folkhögskolan kräver utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Månadslön, individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2021-04-16
Ansök senast
2021-05-07
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Susanne Flokén
  Rektor
 • Maria Ottosson
  Lärarförbundet
  Telefon: 0457 - 73 18 85
 • Anette Bohlin
  Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 0457 - 73 18 66

Ansökan

Referensnummer: A1022914
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?