Miljöingenjör till Regionservice, Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Region Blekinges uppdrag är att främja en hållbar utveckling i hela Blekinge. Våra ansvarsområden är hälso- och sjukvård, folkhälsa, regional tillväxt, infrastruktur, kollektivtrafik, kultur och bildning. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och vilja att utvecklas. Du som väljer att arbeta hos oss väljer samtidigt ett liv där det finns goda förutsättningar till en balans mellan yrkesliv, familjeliv och fritid. Du kommer att arbeta i Regionservice, en del av Region Blekinge som utvecklar och levererar stöd och servicetjänster till alla verksamheter. Regionservice verksamhet består av olika basenheter med ansvar för fastigheter, it, måltid, logistik, fastighetsdrift och lokalvård. I förvaltningen finns också administrativt stöd inom ekonomi, HR, lön samt verksamhetsutveckling. Tjänsten som miljöingenjör finns placerad på avdelningen utvecklingsstöd. Avdelningen tillhör regionservice stab och här finns även två verksamhetsutvecklare samt ytterligare en miljöingenjör.

Arbetsbeskrivning

Utvecklingen inom hälso- och sjukvård innebär att vi ständigt måste utveckla våra sjukhusområden och utforma lokalerna till ändamålsenliga vårdmiljöer. Detta kommer att ske genom ett flertal nybyggnationer och ombyggnader vilket ställer krav på Region Blekinge som byggherre. Vi är nu inne i en intensiv fas gällande planering av nya vårdbyggnader samtidigt som vi har påbörjat resan med att utveckla vårt miljö- och hållbarhetsarbete inom regionservices fastigheter. Därför söker vi nu en miljöingenjör som kan arbeta med utveckling och samordning av vårt interna miljöarbete med inriktning mot ny- och ombyggnation i våra fastigheter. I detta arbete arbetar vi bland annat med certifieringssystemet Miljöbyggnad och Byggvarubedömningen. Målet är att stötta verksamheten med att uppfylla Region Blekinges miljö- och hållbarhetskrav i lokalförsörjningsprocessen. Du kommer tillsammans med vår andra miljöingenjör även arbeta med att utveckla miljöledningssystem samt hantera strategiska och operativa miljöfrågor inom regionservice verksamhetsområden och då främst mot regionfastigheter. Du kommer även ingå i regionens miljöledningsgrupp samt vara en av Region Blekinges internrevisorer inom miljö. Vi erbjuder dig ett varierande och utvecklande arbete.

Kvalifikationer

Vi vill att du har högskoleutbildning/universitetsutbildning inom miljöområdet eller motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdigt. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med miljöfrågor inom bygg- och fastighetsområdet. I detta inkluderas bland annat erfarenhet av miljöcertifieringssystem för byggnader och att ställa och följa upp upphandlingskrav samt kvalitetssäkring. Du ska även ha god kunskap om miljölagstiftning och miljöledningssystem. Vi vill att du med kreativitet och analytiskt tänkande bidrar till att vi utvecklar och effektiviserar vår verksamhet. Du bör vara initiativrik med en vilja att förbättra och har lätt för att kommunicera och samarbeta. Vårt koncernspråk är svenska och du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du utgår från Karlskrona men ditt arbetsfält är hela Blekinge och därför är körkort för bil ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Naturvetenskapligt arbete
Yrkeskategori
Miljöingenjör
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning så uppge gärna löneanspråk i den ansökan.
Antal platser
1
Publicerad
2021-06-21
Ansök senast
2021-08-22
Läs mer
http://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Åsa Norrby
  Servicedirektör
 • Malena Nilsson
  Miljöingenjör
  Telefon: 0455-736115
 • Roger Ahlér
  Vision
  Telefon: 0455-736681

Ansökan

Referensnummer: A1038351
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?