Steriltekniker till Specialisttandvården Blekinge

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Folktandvården är miljöcertifierad (ISO 14001) och en av två vårdförvaltningar i Region Blekinge. Verksamheten finns i hela länet, från Jämjö i öst till Sölvesborg i väst. Allmäntandvård bedrivs på 11 allmäntandvårdskliniker och specialisttandvård finns i Karlskrona och Karlshamn. Vår vision är ”Frisk mun för alla”. Det innebär att Folktandvården tar ansvar för folkhälsan genom att satsa på allt från förebyggande frisktandvård till förstklassig specialisttandvård. Vi står för tillgänglighet, moderna metoder och gott bemötande. Med kunskap, stolthet och glädje arbetar vi vidare – för fler friska munnar. Specialisttandvårdens avdelning för de odontologiska specialiteterna käkkirurgi, orofacial medicin, bettfysiologi, odontologisk röntgendiagnostik (KOM) söker en ny medarbetare till sterilenheten. Tjänsten är placerad till Blekingesjukhuset i Karlskrona där är en av fyra avdelningar inom folktandvårdens specialisttandvård i Blekinge finns. Avdelningen arbetar med planerad, högspecialiserad tandvård främst för vuxna inom de fyra ämnesområdena med hela Blekinge som upptagningsområde. Här arbetar vår kommande steriltekniker i ljusa lokaler måndag tom fredag utan jour eller helgberedskap. Varje arbetsdag börjar med ett morgonmöte för att belysa dagens utmaningar, för att hitta förbättringar och för att skapa korta beslutsvägar. Vi ser oss alla som viktiga pusselbitar i det som vi gemensamt skapar och utvecklar på vår arbetsplats.

Arbetsbeskrivning

Sterilenheten är en på avdelningen centralt placerad servicefunktion. Enheten servar i dagsläget 4 kliniska behandlare inom verksamhetsområdet som kan sammanfattas som specialiserad klinisk och peri operativ tandvård. Inom enheten bedrivs arbete med att rengöra, granska, funktionskontrollera, förpacka och sterilisera medicintekniska produkter. Våra mål för sterilverksamheten är gott samarbete, god kompetens, hög kvalitet och god service. Vi har idag en tandsköterska som snart går i pension som har sin basplacering i sterilenheten, som kan och känner till instrumentelet och som på så sätt också kan fungera som handledare för en eventuell steriltekniker som saknar odontologisk bakgrund. Ditt arbete kommer att bestå av steriltekniskt arbete såsom rengöring, desinfektering och sterilisering av kirurgiska instrument. I arbetsuppgifterna ingår även ansvar för sterilförråd samt beställning från sterilcentral, tvätt och MA-depån. Arbetet är självständigt och präglas av eget ansvar, samtidigt som du alltid har stöd av dina kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad steriltekniker (YH 300p). Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift. Tidigare erfarenhet från arbete med sterilteknik eller på operationsavdelning är meriterande. Odontologisk bakgrund ses också som en merit. Du är en van datoranvändare med ett teknikintresse och en vilja att lära dig. Vi värdesätter att du är noggrann, ansvarstagande och van vid självständigt arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval varför tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Steriltekniker/Undersköterska, sterilcentral
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Folktandvården
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Individuell lönesättning tillämpas
Antal platser
1
Publicerad
2020-02-13
Ansök senast
2020-03-30
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Monica Palmö
  Verksamhetschef
  Telefon: 0455-73 64 80
  E-post: Monica Palmö
 • Susanne Johansson
  Adminstrativ samordnare
  Telefon: 0455-73 64 14
  E-post: Susanne Johansson
 • Lise-Lotte Stenson
  Vision
  Telefon: 0455-731088
  E-post: Lise-Lotte Stenson

Ansökan

Referensnummer: A934091
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.