Avdelningschef till kirurgmottagningen Karlshamn, Blekingesjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

I Landstinget Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Kirurgkliniken har verksamhet inom kirurgi, urologi, kärlkirurgi, plastikkirurgi och onkologi. Mottagningar finns både i Karlshamn och Karlskrona. Den onkologiska dagvårdsavdelningen och klinikens två vårdavdelningar 48 och 49 ligger i Karlskrona. I Karlshamn finns en postoperativ vårdavdelning som delas med ortopeden. Det är viktigt för oss med goda arbetsförhållanden och vi strävar efter att skapa en god arbetsmiljö, samarbete både inom och utom kliniken och möjlighet till utveckling för våra anställda. Vi följer och deltar i utvecklingen inom vårt verksamhetsområde och sprider kunskapen genom att vidareutbilda våra kollegor både inom och utom kliniken. Totalt är vi drygt 200 anställda. På mottagningen i Karlshamn bedrivs öppenvård inom kirurgi, urologi, plastikkirurgi och kärlkirurgi. Här finns också endoskopisk verksamhet. Vid mottagningen planeras även kirurgin i Karlshamn, som är en helt elektiv verksamhet. Det sker ett kontinuerligt personalutbyte mellan mottagningarna i Karlshamn och Karlskrona utifrån komptensbehov.

Arbetsbeskrivning

Som avdelningschef har du huvudansvar för den dagliga verksamheten, utveckling, personal-försörjning, arbetsmiljö och ekonomi. Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i klinikens ledningsgrupp, vilket innebär att du är engagerad i hela klinikens utveckling och resultat. I uppdraget ingår också samverkan med andra enheter och kliniker på sjukhuset och i landstinget. Avdelningschefen ska verka för att verksamheten intar en framskjuten placering inom de områden där vi verkar. Förordnandet som avdelningschef är tidsbegränsat och kombineras med en tillsvidareanställning i din grundprofession. I uppdraget ingår också att du till viss del deltar i det kliniska arbetet som sjuksköterska

Kvalifikationer

Du drivs av att jobba målmedvetet i en dynamisk miljö med högt tempo och uppskattar de möjligheter till relationsskapande och samarbete som ledarskapet ger. Du är en god ambassadör ute i verksamheten och din egenskap att vara öppen för och arbeta med förbättringar gör dig till en förebild på avdelningen. Du bygger ditt ledarskap på att skapa ett ömsesidigt företroende gentemot medarbetarna samtidigt som du inte är rädd för att delegera när det är nödvändigt. Du kan konsten att motivera andra och din förmåga att se helheten smittar av sig på medarbetarna. Du delar och står upp för Landstinget Blekinges värderingar och mål. Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av ledarskap, i egenskap av chef eller informellt. Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet av kirurgisk verksamhet. Har du breddat din erfarenhet med exempelvis en ledarskapsutbildning så är det meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde efter överenskommelse.
Lön
Landstinget Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2018-12-11
Ansök senast
2019-01-13
Läs mer
http://ltblekinge.se

Upplysningar

 • Claes Hjalmarsson
  Verksamhetschef Kirurgkliniken
  Telefon: 0455-73 74 16
  E-post: Claes Hjalmarsson
 • Annika Nilsson
  Avdelningschef
  Telefon: 0455-73 45 16
  E-post: Annika Nilsson
 • Monica Olsson
  Sjuksköterska
  Telefon: 0454-73 24 06
  E-post: Monica Olsson
 • Emelie Holtskog
  Undersköterska
  Telefon: 0455-73 45 40
  E-post: Emelie Holtskog

Ansökan

Referensnummer: A834326
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.