ST-läkare i onkologi, Kirurgkliniken Region Blekinge

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi söker dig som vill utvecklas med onkologin i Blekinge. Onkologen är en egen sektion inom kirurgkliniken Blekingesjukhuset. Verksamheten bedrivs i Karlskrona med en egen behandlingsenhet och en helt nyrenoverad mottagning. Idag består sektionen av två seniora överläkare och tre ST läkare. Onkologin är dynamisk och det har skett stora medicinska framsteg de senaste åren. Behovet att ge patienter effektiv och god onkologisk vård ökar för varje år, vi behöver därför expandera för att möta Blekingebornas framtida onkologiska behov. I dagsläget bedriver onkologsektionen öppenvård dagtid. Slutenvården sker på kirurgkliniken, som också har patientansvar jourtid. I framtiden planeras för att onkologen ska ha egna slutenvårdsplatser. Som onkolog i Karlskrona arbetar du med flera diagnosgrupper i nära samarbete med kirurger, patologer och röntgenläkare. Det finns goda fortbildningsmöjligheter i form av behandlingskonferenser som hålls veckovis, ST-dagar i samarbete med onkologen i Skåne, kurser och konferenser.

Arbetsbeskrivning

Som ny ST-läkare är du mestadels på vår behandlingsenhet och bedömer patienter som kommer för behandling. Mottagningsverksamhet vävs in i takt med din ST-tjänstgöring och sker under god handledning. Onkologen är sektionerad efter tumörgrupperna bröstcancer, gastrointestinala cancer och urologiska cancersjukdomar. Man har mottagning beroende på vilket team man är placerad i. Under ST-utbildningen randar man sig cirka 18 månader på universitetssjukhus för att få kompetens inom strålonkologi och de mindre tumörgrupperna. Alla ST-läkare har en eftermiddag i veckan med studietid och det finns goda utsikter att bedriva forskning inom onkologi. Region Blekinge har en väl utarbetad ST-planering med handledning, utbildningar och avsatt tid för studier. Det finns både ledarskaps-ST och forsknings-ST. Du kan se mer av oss under #kirurgklinikenblekinge och #förattlivetärviktigt

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare och vill jobba med cancerpatienter. Du ska ha en god kommunikativ förmåga och utmanas i att arbeta i en dynamisk verksamhet. Noggrannhet och nyfikenhet premieras. Goda kunskaper i det svenska och engelska språket är ett krav. Du har lätt att samarbeta i en arbetsgrupp, och vill ge onkologisk vård av högsta kvalité. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
ST-läkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde efter överenskommelse. Urval, intervjuer och tillsättning sker löpande.
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
2
Publicerad
2021-04-01
Ansök senast
2021-05-15
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Linus Axelsson
  Verksamhetschef
  Telefon: 0455-73 74 16
  E-post: Linus Axelsson
 • Elin Branje
  Facklig representant BLF
  Telefon: 0455-73 77 51
  E-post: Elin Branje

Ansökan

Referensnummer: A1018704
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?